Tarih: 30.08.2024 14:06

İSKENDERUN’DA ‘BÜYÜK ZAFER’ COŞKUSU…

Facebook Twitter Linked-in

Büyük Taarruzun 102. Yıldönümü ve Zafer Bayramı kutlamaları sabah saat 09.00’da İskenderun Atatürk Anıt alanında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan ile İskenderun Belediye Başkanı Atanın manevi huzuruna saygı çelengi sunmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla tören son buldu.  

Büyük Zafer kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kaymakamlık Binası önünde Kaymakam Demiryürek, Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Garnizon Komutanı Tarhan, Belediye Başkanı Dönmez ve protokol tebrikleri kabul etti. Daha sonra Kore Şehitliği Parkında tören devam etti. 

Atatürk Bulvarı tören alanında her iki yakasına üzeri kapalı tribünlerde bayram etkinliğini izleme imkanı bulan protokol üyeleri, daire müdürleri, Siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar yerlerini aldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkın bayramını kutladı.


39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığında görevli bir subay 30 Ağustos Büyük Zaferin önemi ve anlamını belirten konuşmasında 30 Ağustos Büyük Taarruzun, her sahasının planlanarak hayata geçirildiğini, düşmanlarını defederek Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet Anadolu’daki yerini sağlamlaştırdığı Büyük bir Zafer olduğunun altını çizdi.    


Halk oyunları gösterisinin ardından Türk Bayrağı ve sancak taşıyan Askerler ile öğrencileri protokol ve töreni izleyen vatandaşlar ayakta alkışladı.  

Resmigeçit töreninde dosta güven, düşmana korku salan Türk Askeri, özel birlikler, tam teçhizatlı askeri araçlar, Güvenlik güçleri, kurumların araçları ve yunus ekipleri, motosikletli zabıta, motosiklet kulüplerinin geçişleri de yine alkışlar arasında gerçekleşti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —