YAYA GEÇİDİ NÖBETİ

YAYA GEÇİDİ NÖBETİ

İçişleri Bakanlığı'nın "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmesiyle tüm illerde eş zamanlı düzenlenen “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinli?

Şehir merkezinde bulunan Şehit Pamir ve Doktorlar Caddesi’ndeki yaya geçidi önünde başlayan etkinliğe  İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, belediye başkan yardımcıları, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, kurum müdürleri ve emniyet mensupları katıldı. 


Okul geçitlerinde, kavşaklarda, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verme zorunluluğu olduğunu vurgulayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, araç sürücülerini yayalara geçiş hakkı verilmesi yönünde broşür dağıtarak bilgilendirdi.

Kaymakam Yönden konu ile ilgili yaptığı açıklamasında: “‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ uygulamanın ilk olarak Şubat ayında ilçemizde yapmıştık. İskenderun halkı bu konuda hassas. Biz belediye başkanımızla birlikte bu noktada, ilçe jandarma komutanımız ve ilçe emniyet müdürümüz başka noktalarda etkinliği eş zamanlı sürdürüyoruz. Zaten hassas olduğumuz bu konuda daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Yaptığımız bu etkinlikle bunu halkımıza bir kez daha hatırlatmış olduk” dedi.


İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla ülke genelinde bu etkinliğin düzenlediğini belirten Başkan Fatih Tosyalı, “Yayalarımızın geçiş üstünlüğünü şoförlerimize anlatmak, konu hakkında duyarlılık sağlanması için broşür dağıttık. Bugün ülkemizde çok yaygın bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Kaymakamlık, belediye ve emniyet müdürlüğümüzün ortak bir hedefi var. Bu da önce sağlık ve candır. Bu farkındalığı oluşturmak için çaba ve gayret gösteriyoruz. Şoförlerimiz de bunun bilincindeler. 'Yaya geçitlerinin nöbetçisiyiz' sloganıyla farkındalık yaratmış oluyoruz' şeklinde konuştu.