YARINLARIN YILDIZLARINI İSKENDERUN’DAN ÇIKARACAĞIZ

YARINLARIN YILDIZLARINI İSKENDERUN’DAN ÇIKARACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile, bakanlık tarafından yapılacak olan İskenderun Spor Tesisleri için protokol imzalama töreni gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda gerçekleşen imza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen törende konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İskenderun'a yapılacak olan yeni İskenderun Stadyumu, 5 adet çok amaçlı basketbol sahası, 10 adet mahalle tipi futbol sahası, 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu ile kapalı yüzme havuzu yenileme işi yapılacağını belirtti. Tosyalı, ”Belediye olarak spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz. İskenderun’a inşa edilecek dev spor yatırımlarımızın kentimize, sporcularımıza, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Toplu İmza Töreninde konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan da önümüzde ki yıl içerisinde Hatayspor’un, Hatay Stadyumunda futbol oynamaya başlayacağının altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Burada atacağımız imzayla İskenderun için yapacağımız yatırımlarla gerçekten bu bölgenin çok büyük ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Gençliğe yapılan her yatırım karşılığını elbette ki fazlasıyla görecektir. Bu topraklar gerçekten zor topraklar. Bu topraklarda eğer tutunmak istiyorsak evlatlarımıza iyi bakmamız lazım. Onlar için en iyi ortamları hazırlamamız lazım. Bu imzalar atılacak ve kısa süre içinde bunları hayata geçirmiş olacağız. Hatay’ımıza hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmasında, “İnşallah İskenderun’un ve Hatay’ın geleceğine önemli bir mührü bugün hep birlikte vuracağız. İlimin irfanın, medeniyetin, hoşgörünün şehri Hatay’da olmak bizler için her zaman ayrı bir heyecan ve mutluluk verici. Bugün çok bereketli bir günü yaşıyoruz. Hatay Stadının inşaatını geçtiğimiz gelişimizde de ziyaret etmiştik. Oradaki durumu bugün tekrardan gözden geçirdik. Stadın bitme noktasına geldiğini hep birlikte görmüş olduk. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren stadımızın Hatay’ımıza ve spor camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Ben inanıyorum ki bir sonraki ziyaretimizde de bu görmüş olduğumuz yatırımları yine sizlerle birlikte açacağız. Gençlerimizi, kadınlarımızı ve milletimizi bu tesislerde görmenin heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Sevgili gençler sizler bizim umudumuz ve ümidimizsiniz. Sadece bizim değil insanlığın umudusunuz. Bugün gerçekleştireceğimiz imzalarla yarınların şampiyonlarını, yıldızlarını inşallah İskenderun ve Hatay’dan çıkaracağız. “dedi.

Törenin sonunda atılan imzalar ile İskenderun’da yapılmak üzere, İskenderun Spor Tesisleri kapsamında, 10 adet mahalle tipi sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, nizami futbol sahasının zemin yenilemesi ve bakım onarımı, Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzunun bakım onarım ve modernizasyonu, 2 adet antrenman spor salonu, 5 adet çok amaçlı mini basketbol sahası ve İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesine 2 adet 3.000 kişilik betonarme tribünlü, doğal çim ve tartan pistli stadyum yapımı için imzalar atıldı.