SAĞLIKTA GELİŞİM GÜNLERİ’NİN İLKİ TOSYALI’DA GERÇEKLEŞTİ

‘Sağlıkta Gelişim Günleri’ toplantısının ilki, İskenderun Gelişim Hastanesi - Tosyalı Holding Eğitim İşbirliği ile düzenlendi.

İSKENDERUN 22.09.2018 13:18:37 0
SAĞLIKTA GELİŞİM GÜNLERİ’NİN İLKİ TOSYALI’DA GERÇEKLEŞTİ

Tosyalı Holding Osmaniye OSB Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Saliha Ezgi Oymak ve Acil Servis Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz konuşmacı olarak katıldı.

“Doğru uygulama hayat kurtarır”

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Uzm. Dr. Gürkan Alagöz, katılımcılara maket yardımıyla ‘Temel Yaşam Desteği Uygulamaları’ ile ilgili uygulamalı eğitim verdi. Konuşmasında, ‘Temel Yaşam Desteği’ konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Uzm. Dr. Gürkan Alagöz, “Temel yaşam desteği;  solunumu veya kalbi durmuş kişiye, yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere, herhangi bir cihaz kullanılmadan yapılan müdahalelerdir. Burada ana amacımız; 112 Acil Servis aranmadan önce doğru ve bilinçli şekilde yapılan temel yaşam desteği ile ani kalp durması sonrası hayatta kalma oranının artmasına katkı sağlayabilmektir. Özellikle bilmenizi istiyoruz ki, temel yaşam desteği için zaman çok önemlidir ve doğru uygulama, hayat kurtarır ” açıklamasında bulundu.

“Erken teşhis hayat kurtarır”

‘Kanser Hastalıkları ve Tedavi Yaklaşımları’ konusu hakkında katılımcılara bilgiler veren Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Saliha Ezgi Oymak, kanserin tüm dünyada en ölümcül ikinci hastalık olduğunu belirterek; sağlıklı yaşamanın ve erken tanının kanserin etkilerini azaltabileceğini ifade etti.

Hastane bünyesinde gerçekleştirdikleri uygulamalar hakkında da bilgiler veren Uzm. Dr. Saliha Ezgi Oymak, “Gelişim Hastanesi bünyesinde 2014 yılından bu yana Radyasyon onkolojisi ve tıbbi onkoloji hizmeti verilmektedir. Gelişim Hastanesi ve Başkent Üniversitesi işbirliğinin ardından Radyasyon Onkolojisi Birimi’ne, yeni radyoterapi cihazı alınmıştır. Yeni teknik uygulamalarımızdan, geçen yıldan bu yana toplam 400 yeni hasta faydalanmıştır. Yıl içinde toplam 570 yeni tedavi, 8600 fraksiyon radyoterapi uygulaması gerçekleştirildi. Tecrübe ve teknolojinin bir arada bulunduğu ünitemizde radyoterapi uygulamalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz” dedi.

Bu faktörler kalp hastalıkları riskini arttırıyor!

Beş aydan bu yana Gelişim Hastanesi bünyesinde hizmet veren KVC Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ise, koroner arter hastalığının tanısı hakkında bilgiler vererek, koroner kalp hastalıkları ve bypass sonrası yaşam hakkında katılımcıları aydınlattı.

Doç. Dr. Songur, kalp hastalıklarına neden olan faktörlerden söz ederek, “Dünyada her yıl gerçekleşen 55 milyon ölümün 14 milyonu iskemik kalp hastalığı nedeninden kaynaklanmaktadır. Her gün yaklaşık 22000 kişi her saat ise 1000 kişi bu hastalık nedeniyle kaybedilmektedir. İnsanlar yaşlandıkça da bu risk de artmaktadır. 60 yaşından önce koroner kalp hastalığı yaşayan bir ebeveyn olması, kişide riski artırır. Kontrolsüz hipertansiyon veya yüksek tansiyon, arterlerin kalınlaşmasına ve daralmasına neden olur ve kan akışını azaltır. Yüksek kan kolesterolü, plak oluşma riskini artırır ve bu, aterosklerozu daha olası hale getirir. Egzersiz eksikliği, işlenmiş et, trans yağlar ve fast food tüketimi dâhil olmak üzere, sağlıksız beslenme ve diğer faktörler bu riski artırır. Uzun süreli duygusal ve zihinsel stres, arterlerin hasarıyla bağlantılıdır. Tip2 diyabet ve obezite gibi metobolik sendrom bileşenleri, koroner kalp hastalığı riskini artırır. Sigara kullanımı, riski artırır. Tütün, iltihaplanmayı artırabilir ve koroner arterlerde daha fazla kolesterolün çökelmesine neden olabilir. Günde 20 sigara içen bir kadın, hiç sigara içmemiş bir kadına göre altı kat daha fazla risk taşır. Düzenli olarak sigara içen erkekler, asla sigara içmeyen erkeklerle karşılaştırıldığında risk üç kat daha yüksektir” açıklamasında bulundu.

Gelişim Hastanesi bünyesinde 120’nin üzerinde sorunsuz ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Çetin Murat Songur, bypass ameliyatı hakkında da bilgiler vererek, “Bypass ameliyatları, eskisi kadar riskli ameliyat değil. Artık hastalarımızı ameliyattan dört gün sonra taburcu edebiliyoruz. Hasta, ameliyattan bir ay sonra ise normal hayatına dönebiliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZMİNAT DAVASI: GEREKÇE ŞİŞLİ MİTİNGİNDEKİ KONUŞMA

İMAMOĞLU: RANTA VE MİLLET ALEYHİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI DURDUĞUM İÇİN BUGÜN BURADAYIM

İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 24 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

AKP'Lİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ İŞÇİLERİN ÇADIRINA SALDIRDI…

EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

FENERBAHÇE, HİSSELERİNİN YÜZDE 4,8'İNİ YABANCI YATIRIMCIYA SATTI

ÖZGÜR ÖZEL: İBB'YE,CHP'YE, İSTANBUL BAROSU'NA KAYYUM ATANACAK BİLGİSİ GELMİŞTİ…

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

BERKAY GEZGİN'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 102 GENCE TAHLİYE!

13 YIL SONRA İLK TEMAS: ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

Yükleniyor


TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE’DE SİVİLLER KATLEDİLİYOR, ALEVİ KATLİAMI YAŞANIYOR…

İSKENDERUN'DA FUHUŞ OPERASYONU

DÖNMEZ’DEN MECLİSTE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BİLGİLENDİRMESİ…

DÖNMEZ,İSKENDERUN’DA EVSİZLERE DUYARSIZ KALMADI

  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.4 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41