PASLI BORULARI GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMIYOR

PASLI BORULARI GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMIYOR

HATSU tarafından yapılan çalışmalarda çıkarılan paslı ve kanserojen barındıran boruların sergisi vatandaşların ağzını açık bıraktı. İskenderunlu vatandaşlar sergideki paslı boruları görünce, ‘yıllardır bu borulardan mı su i

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) tarafından başlatılan tarihi içmesuyu projeleri sayesinde Hatay genelinde paslı boruların bertarafı sürüyor. Çalışmalar sırasında ortaya çıkan paslı ve kanserojen barındıran borular ise İskenderun Anıt Alanı’nda sergilenmeye devam ediyor. 


HATSU tarafından sergilenen paslı borular ise görenleri şaşkına uğratıyor. Paslı boruları ve içme suyu depolarından kullanılan paslı ekipmanları gören vatandaşlar, ‘yıllardır bu borulardan mı su içtik?’ sorusunu soruyorlar. Yapılan çalışmalar kapsamında ortaya çıkan paslı ve arsenikli içme suyu borularının sağlığımıza verdiği zararı ortaya koyuyor. 


Çıkartılan paslı boru ve içme suyu depolarından kullanılan paslı ekipmanların yanı sıra HATSU tarafından yapılan yenileme çalışmalarında kullanılan duktil, polietilen boru ve ekipmanlarında sergilendiğini bildiren İdare, vatandaşların sağlığını gözeten çalışmaların devam edeceğini bu doğrultuda daha kapsamlı projelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.