ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI 

ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI 

İskenderun’da yakın tarihte faaliyete geçen Organ Nakli ve Kanser Yardımlaşma Derneği,(OR-KAN) ‘Organ Bağışının Önemi ve Organ Bağışına Farkındalık’ konulu seminer düzenledi.

İskenderun’da yakın tarihte faaliyete geçen Organ Nakli ve Kanser Yardımlaşma Derneği,(OR-KAN) ‘Organ Bağışının Önemi ve Organ Bağışına Farkındalık’ konulu seminer düzenledi. Seminere Organ Naklini Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Koray Sadık Acarlı konuşmacı olarak katıldı. 
Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü konferans salonunda gerçekleşen seminer, saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Organ Nakli ve Kanser Yardımlaşma Derneği Başkanı Sonay Alkan, derneğin gönüllülük esasına dayanarak ülkedeki ölümcül ve tedavisi ağır hastalara destek olmak amacıyla kurulduğunu belirterek organ,kan ve kök hücre bağışı sayısını arttırmak istediklerinin altını çizdi.    
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, organ naklinin önemine dikkat çekerek: “Gönüllü arkadaşlarımızın insani duygularla kurduğu bu derneğin ve buna benzer hareketlerin olduğu her şeyi Arsuz Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Ülkemizde ve dünyada organ nakli yeterli sayıda yapılmıyor, umuyorum ki herkes bu konuda bilinçlenir ve bu sayı artar” ifadelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından sahneye çıkan Prof. Dr. Koray Sadık Acarlı organ bağışı ile ilgili herkes tarafından bilinen doğruları, yanlışları, doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. Acarlı, organ bağışı için gerekli eğitimlerin artması gerektiğini vurgularken, ülkemizde ve dünyada insanların bu fikre sıcak bakmasını sağlayacak çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. 


Seminere Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, dernek gönüllüleri, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.