ONFİDAN; EN HAZIR PARTİ BİZİZ

ONFİDAN; EN HAZIR PARTİ BİZİZ

İYİ Parti’de aday adaylığı süreci başladı....

İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Hakan Onfidan, Genel seçimler için aday adaylığı başvuru süresinin 30 Nisan Pazartesi günü başlayıp 4 Mayıs Cuma günü sona ereceğini açıkladı.

 İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Onfidan, 24 Haziranda gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’de aday adaylığı süreci başladığını ifade eden Onfidan, şu ana kadar 24 aday adayının partisine müracaat ettiği bilgisini verdi. Onfidan, seçimlere az süre kalmasından dolayı ön seçim olmayacağını ifade ederken, milletvekili adaylarının İYİ Parti genel merkezi ve parti teşkilatlarının istişaresi sonucunda belirleneceğini söyledi.

“Baskın seçim sürpriz olmadı”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener önderliğinde 12 Aralık 2017 tarihinden bu yana seçim hazırladıklarını kaydeden İlçe Başkanı Onfidan, 24 Haziran seçimlerini baskın seçim olarak nitelendirirken, “12 Aralık tarihinden bu yana seçim varmış gibi çalışmalarımızı yürütüyorduk. Baskın seçim bizim için sürpriz olmadı. İskenderun’da seçimlere en hazır parti biziz.” dedi.

“24 Haziranda Parlamenter sistemi oylayacağız”

İktidar olmak için yola çıktıklarını ve bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Onfidan, kamuoyunda konuşulan ittifak görüşmelerine ilişkin partisinin ittifak görüşmelerinde bulunmadığını söyledi.

Onfidan “Cumhurbaşkanlığı ya da milletvekili seçimlerinde ittifak görüşmelerimiz yok. Muhalefete alternatif olmak için değil iktidar olmak için yola çıkan bir partiyiz. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanın kim olacağına karar vermeyeceğiz. Seçmen 24 Haziran seçimlerinde parlamenter sistem ile teokratik sistem arasında seçim yapacak.” ifadelerini kullandı.