Tarih: 10.10.2019 16:57

OKUL ÇEVRELERİNE EMNİYETTEN OPERASYON

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler eğitim öğretim yılının başlamasının ardından ilçede bulunan okul çevrelerinde geniş çaplı uygulama yaptı.


İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe genelindeki tüm okulların önünde, huzur ve güven ortamını sağlamak, okul çağındaki çocuk ve gençleri her türlü suçtan uzak tutmak, korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla, umuma açık yerler, okul çevresindeki internet kafe, metruk binalar, şans oyunları bayii, alkol ve sigara satışı yapan iş yerlerini denetledi.

İskenderun ilçe merkezinde bulunan ve öğrenci sayısı yüksek olan İskenderun Anadolu Lisesi çevresindeki şüpheli şahıslar, araçlar ve iş yerleri denetlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler metruk halde bulunan Büyük Çarşı İş hanı içerisi ve çevresini denetlemesi sırasında sigara içen öğrencilere uyarılarda bulundu.


Okul çevresindeki öğrencilere taneyle sigara satan bir tekel bayiine de yasal işlem uygulandı. Bu sırada bayi sahibini tanıdığını iddia ederek olaya müdahale etmek isteyen bir vatandaş ile emniyet mensupları arasında tartışma yaşandı. Polisin kimlik kontrolünü reddeden ve bayiye yakın yerde esnaf olduğu anlaşılan vatandaş işlem yapılmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.   


İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri okul çevrelerinde öğrencilerin eğitimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin devam edeceğini belirtti. Vatandaşlarda bu uygulamanın daha sıkça olmasını istiyoruz diye görüşlerini dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —