KORKMA!

İstiklal Marşımız’ın kabulünün 99’ncu yıldönümü töreni duygulu anlara sahne oldu.

İSKENDERUN 12.03.2020 15:14:57 0
KORKMA!

İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin hazırladığı İstiklal Marşımız’ın Kabulünün 99’ncu yıldönümü töreni, Belediye Kültür Sarayı’nda yapıldı.
İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Doğan Alkaç, Mili Mücadele dönemindeki tarihi gelişmelere değinerek, Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un düşünceleriyle, dünya görüşüyle, güç karşısındaki asil duruşuyla milli mücadeleye ivme kazandırdığını, bu manada kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın ise aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını ve kahramanlığını ortaya çıkaran ulvi bir çalışma olduğunu bir kez daha vurguladı.


Programda, İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencisi Ayberk Karagöz’ün ödülünü İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İkinci olan Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu Öğrencisi Ayşe Aytekin’e ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Üçüncü olan Namık Kemal Ortaokulu Öğrencisi Efe Ömer Yavuz’a ödülünü İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı verdi.
Törende öğrencilerin başarılı performanslarıyla herkese duygu dolu anlar yaşattığı ‘İstiklal’ adlı tiyatro oyunu sergilendi.
İstiklal Marşı’nın her mısrasının öğrenciler tarafından en gür sesle okunduğu ‘İstiklal’ adlı tiyatro oyununda, salondan birer birer sahneye çıkan öğrenciler, İstiklal Marşımız’daki ‘Korkma!’ vurgusuyla büyük beğeni topladılar.


Tiyatro oyunu sırasında sahneden inen öğrenci “Korkma! Şehitler Tepesi Boş Değil” diye haykırdı ve Türk Bayrağı’nı üç kere öperek İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e verdi. Kaymakam Yönden de bayrağı üç kere öperek öğrenciden teslim aldı.
Salonun iki yanından sahneye sırayla çıkan İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Kızılay Uygulama Anaokulu öğrencileri Yüsra Nur ve Judi; özgüvenleri, vatan ve millet sevdasıyla dolu minicik yürekleriyle tüm salona duygu dolu anları İstiklal Marşı’nın dizelerini gür bir sesle okurken yaşattılar.
İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin hazırladığı program, sahnede öğrenciler ve protokol üyelerinin birlikte çekildikleri hatıra fotoğrafı ve salonda hazırlanan serginin gezilmesiyle sona erdi.


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fatma Dursun’un şahsında başarılı programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kurum Müdürleri, Okul İdarecileri ve Öğretmenler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Teşkilatları Temsilcileri, öğrenciler ve velileri iştirak etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,34% 0,05
  • EURO

    49,05% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5549,20% 0,20
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,00

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

Yükleniyor


İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“DENİZCİLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ: İMEAK DTO’DAN İSTE’YE STRATEJİK ZİYARET”

İSKENDERUN’DA AŞIRI HIZ VE KONTROL KAYBI 4 AİLEYİ YIKTI

  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.4 ° / 11.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7