KIRMIZIOĞLU VE ŞAHİN'DEN ÇELİK İŞ SENDİKASINA ZİYARET

 Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, CHP Hatay Milletvekili Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve Avukat Suzan Şahin’den işçi sınıfının en önemli sorunlarının çözümü için destek istedi.

İSKENDERUN 6.06.2018 14:05:27 0
KIRMIZIOĞLU VE ŞAHİN

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve Avukat Suzan Şahin, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kalabalık ekiple birlikte Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ile Şube Sekreteri Murat Kayış ve yönetim kurulunu ziyaret ettiler.

Karşılıklı görüş alış verişi ve iyi niyet dilekleriyle gerçekleşen ziyarette vergi adaletsizliği ve işçi hakları üzerine kısa bir konuşma yapan Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, özellikle ağır sanayi sektöründe emeklilik yaşının 5 yıl erkene çekilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirterek, yüzde 35’lere veren vergi adaletsizliğinin de acil düzenlenmesi konusunda CHP Hatay Milletvekili Adayları Avukat Suzan Şahin ve Doktor Riyat Kırmızıoğlu’ndan destek istedi.

Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün işçi sınıfı adına taleplerini içeren konuşması şöyle;

Ülkede sorunlar çok ciddi emekçiyiz bir siyasi parti değiliz. Ülkede bir vergi adaletsizliği var, yüzde 35’lere varan bir vergi adaletsizliği, bunun çözümü için öncelikle sizden destek istiyoruz inşallah vekil olduğunuzda, ki olacağınıza da inanıyorum. Bir diğer sorun ağır sanayi sorunları, maalesef metal sektöründe 60 yaşına kadar çalışması mümkün değil. Ağır sanayi olayı çözülürse 4-5 yıl daha öne çekilir sigorta yaşı emeklilik yaşı biraz daha emekliliğin tadını çıkarırlar. Diğer bir sorunumuz da çıraklık eğitim ve meslek liselerinde sigorta başlangıç tarihini staj gördüğü döneme çekmeleriyle alakalı. Bu bizim için çok önemli. Muhalefet çalışırsa iktidarda çalışıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu da, Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün destek talebine olumlu yanıt vererek, bu sorunların bütünüyle CHP iktidarında çözüleceğinin sözünü verdi.

Doktor Riyat Kırmızıoğlu yaptığı konuşmada, CHP’nin geçmiş seçim dönemleri de dahil yayınladığı seçim bildirgelerinin aynı zamanda bir hükümet programı ortaya koyduğunu belirtirken, CHP’nin ortaya koyduğu projelerin AK Parti hükümeti tarafından kopyalandığını, ancak taşeron sorunun bu haliyle düzenlenmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

AK Parti’den de, 24 Haziran veya 8 Temmuz sonrasındaki CHP’nin iktidarında yapıcı muhalefet beklediklerini belirten Kırmızıoğlu, Türkiye’de vergi adaletsizliğinin giderildiği bir sürece girileceğini, az kazanandan az, çok kazanandan da çok almayı öngördüklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Türkiye’de asgari ücret konusunda öncü partiyiz. Yerlerde sürünen asgari ücret, yoksulluk sınırının çok üstünde 2 bin 200 TL’ye yükseltilecek. İşin işveren tarafı da hesaplanıyor. Ağır sanayi sektöründe çalışan işçi sınıfının, işverenin yanında olmaya, bu konularda dengeyi kuracağımıza inanıyoruz.”

CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Suzan Şahin de yaptığı konuşmada, tüm proje ve reformların kaynaklarının da açıklandığı bir seçim bildirgesinin hükümet programı şeklinde düzenlendiğini söyledi ve “Bu ülkede her şey adaletle düzelecek. Adil, hakça kazanıp, hakça paylaşım hepsi bu” dedi.

Toplumun tüm kesimlerinin mutsuz olduğunu belirten Avukat Suzan Şahin, mutsuzluğun temel nedeninin ayrıştırmadan kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu; İnsanlar birbirine şüpheyle bakıyor. Önce barışmamız ve güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Türkiye’de toplumsal barışı tesis edeceğiz. Kardeşlik ve barış tesis edildikten sonra üretim yapacağız. Adalet varsa ürettiğini hakça payşalacağız. İstihdam artacak, refah seviyesi yükselecek. Hedefimiz önce huzur!”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,15
  • EURO

    46,94% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4277,20% 0,43
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2