KIRGIZ HEYETİ İTSO DA İŞ DÜNYASI İLE GÖRÜŞTÜ

Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay’a  gelen heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi için temasta bulundular.İTSO Yönetimi Kırgızist

İSKENDERUN 2.04.2022 10:46:57 0
KIRGIZ HEYETİ İTSO DA İŞ DÜNYASI İLE GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl Hatay’dan Kırgızistan’a giden  İTSO Yönetimine  ziyarette  bulunmanın onurunu yaşadıklarını belirten Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay halkımıza selam getirdik. Ziyaretten amacımız sosyal ticari, kültürel ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde yatırım yapmak, ticaret yapmak isteyen Hataylı iş insanlarımızla birlikte çalışmak istiyoruz. Kırgızistan tarım, hayvancılık, turizm, bilişim teknolojileri başta olmak üzere bir çok yönünden önemli bir potansiyele sahip. Burada amacımız ikili görüşmeler yaparak birbirimizden istifade etmektir. Sizleri Kırgızistan’a ülkemize davet ediyoruz. Kapımız sizlere her zaman açık” dedi.
İTSO Başkan Yardımcısı Yeter; “Sosyal Kültürel Bağlarımızı Güçlendirmeliyiz”
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter,  Kırgız heyetine İskenderun  ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu;  “Siz değerli Kırgız dostlarımızı Hatay İskenderun’da görmek ve odamızda ağırlamak bizleri çok memnun etmektedir. Şehrimize ve odamıza hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum. Türkiye’nin en güney bölgesindeki Hatay ilimiz, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Toprağının bereketli ve ikliminin elverişli oluşu; bölgeyi yüzyıllar boyunca tercih edilen bir yerleşim yeri haline getirmiştir. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Hatay, sahip olduğu kültürel mirasa ilave olarak günümüzde de Türkiye’nin önde gelen ticaret ve üretim merkezlerinden biri olmuştur.

Bölgemiz istatistiklerle değerlendirildiğinde; Hatay’ın ve İskenderun’un Türkiye ekonomisindeki önemi daha da belirgin hale gelmektedir. 2021 yılı itibariyle Hatay’ın nüfusu 1 milyon 670 bin 712 kişi olurken, İskenderun’un nüfusu ise 250 bin 964 civarındadır. 2021 yılında Hataylı firmalar tarafından 6,32 Milyar dolarlık ithalat yapılırken, yılın aynı döneminde ilimizden 4,04 Milyar dolarlık ihracat gerçekleştiği görülmektedir. Bu veriler değerlendirildiğinde Hatay ülke genelinde, en fazla ithalat yapan 7. İl olurken, en fazla ihracat yapan 9. il konumunda olmaktadır. Sanayi üretimi ve lojistik hizmetlerdeki başarısı dikkate alındığında İskenderun, Hatay’ın elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olmaktadır. Sanayinin lokomotifi olan demir çelik sektörü, ülkemizde ve bölgemizde oldukça gelişmiştir. İskenderun Körfez Bölgesi’nin çelik üretim kapasitesi, ülkemizin toplam kapasitesinin yaklaşık 3’te 1’lik bölümünü oluşturmaktadır. Hatay İskenderun, ham çelik ve yassı çelik üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır. Bu özellikleriyle bölgemiz, demir çelik endüstrisinin ülkemizdeki önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olmaktadır.

Türkiye’de otomotiv sanayinin üretim girişimlerine paralel olarak, ilk filtre fabrikası 1966 yılında İskenderun Hatay’da kurulmuştur. Bu yönüyle Hatay İskenderun, filtre sektörünün Türkiye’deki üretim merkezi halini almıştır. Türkiye’de üretilen içten yanmalı motor filtrelerinin yaklaşık %60-65’lik bölümü bölgemizde üretilmekte ve Hatay’dan yaklaşık 80 ülkeye ihraç edilmektedir.Bir körfez ve sınır kenti olan Hatay, ticaret merkezlerini birbirine bağlayan coğrafi konumu ile uluslararası arenada stratejik öneme sahiptir. Bölgemiz, Avrupa’nın Ortadoğu’ya ve Kuzey Afrika’ya bağlanmasında kapı işlevi görmekte olup; denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantı noktalarının merkezi konumundadır. Ayrıca ilimiz tarım, turizm ve su ürünleri sektörlerinde de önemli potansiyele sahiptir. Körfeziyle, doğal güzellikleriyle ve verimli topraklarıyla Hatay, sektör yelpazesi çok geniş bir ticaret kentidir.

Bu noktada, kardeş ülkelerimizin yatırımcılarını ve iş insanlarını, birlikte ticaret yapabilmek için bölgemize bekliyoruz. Özellikle sizlere kısaca tanıtmaya çalıştığım sektörlerde önemli bir birikim, deneyim ve uluslararası bağlantılara sahip olduğumuz için, her türlü ticari girişiminizde yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Aynı şekilde, bölgemizde faaliyet gösteren ve yurtdışındaki yatırım olanaklarını değerlendirmek isteyen iş insanlarımızı da, Kırgızistan’a yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. Dolayısıyla birlikte çalışmak ve kazanmak için, tüm imkânları değerlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ise Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, Kırgızistan’ın ekonomik potansiyeli  ile ilgili sine vizyon destekli teknik bilgiler verdi.Toplantıda, Kırgız heyeti ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, meclis üyeleri ve iş insanları karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak yaptıkları ticari faaliyetleri anlattılar. Ziyaret sonunda Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yetere, Ülkesinin yöresel kıyafeti ve Kırgız kültürünü yansıtan hediyeler armağan ederken, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter’de Kırgız heyetine plaket takdim etti. Ziyaret sonunda, Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, İTSO Ziyaretçi defterine de duygu ve düşüncelerini aktardı.

Kırgızistan heyetinde, Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Öküraliye, Kırgızistan Ankara Büyükelçiliği 3. Katibi Kayanbek Ulu, Kırgızistan  KC Karabalta Belediye Başkanı Daniar Shaakirbaev Kızılkiya Belediye Başkanı Asilbek Matkalıkov Kızılbek Belediyesi Yatırım Uzmanı Almazbek Shamurazev, İş adamları Dzburabek Dzhuraev, Berdikul Abdıbatıov, KC Celal-ı Abad şehir meclis başkanı Nurtilek Orozbaev, meclis üyeleri Adilbek Coroboev, Maksat Cusupbekov  ve beraberindeki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi meclis üyeleri ve iş insanları ile ikili temasta bulundular.
Kırgızistan heyetinin ziyaretinde, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Yılmaz, Yusuf Yılmaz, Raşit Özyurt, Mehmet Ünüvar, meclis üyeleri, iş insanları İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

Yükleniyor


İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE’DE SİVİLLER KATLEDİLİYOR, ALEVİ KATLİAMI YAŞANIYOR…

  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59