KIRGIZ HEYETİ İTSO DA İŞ DÜNYASI İLE GÖRÜŞTÜ

Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay’a  gelen heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi için temasta bulundular.İTSO Yönetimi Kırgızist

İSKENDERUN 2.04.2022 10:46:57 0
KIRGIZ HEYETİ İTSO DA İŞ DÜNYASI İLE GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl Hatay’dan Kırgızistan’a giden  İTSO Yönetimine  ziyarette  bulunmanın onurunu yaşadıklarını belirten Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay halkımıza selam getirdik. Ziyaretten amacımız sosyal ticari, kültürel ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde yatırım yapmak, ticaret yapmak isteyen Hataylı iş insanlarımızla birlikte çalışmak istiyoruz. Kırgızistan tarım, hayvancılık, turizm, bilişim teknolojileri başta olmak üzere bir çok yönünden önemli bir potansiyele sahip. Burada amacımız ikili görüşmeler yaparak birbirimizden istifade etmektir. Sizleri Kırgızistan’a ülkemize davet ediyoruz. Kapımız sizlere her zaman açık” dedi.
İTSO Başkan Yardımcısı Yeter; “Sosyal Kültürel Bağlarımızı Güçlendirmeliyiz”
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter,  Kırgız heyetine İskenderun  ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu;  “Siz değerli Kırgız dostlarımızı Hatay İskenderun’da görmek ve odamızda ağırlamak bizleri çok memnun etmektedir. Şehrimize ve odamıza hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum. Türkiye’nin en güney bölgesindeki Hatay ilimiz, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Toprağının bereketli ve ikliminin elverişli oluşu; bölgeyi yüzyıllar boyunca tercih edilen bir yerleşim yeri haline getirmiştir. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Hatay, sahip olduğu kültürel mirasa ilave olarak günümüzde de Türkiye’nin önde gelen ticaret ve üretim merkezlerinden biri olmuştur.

Bölgemiz istatistiklerle değerlendirildiğinde; Hatay’ın ve İskenderun’un Türkiye ekonomisindeki önemi daha da belirgin hale gelmektedir. 2021 yılı itibariyle Hatay’ın nüfusu 1 milyon 670 bin 712 kişi olurken, İskenderun’un nüfusu ise 250 bin 964 civarındadır. 2021 yılında Hataylı firmalar tarafından 6,32 Milyar dolarlık ithalat yapılırken, yılın aynı döneminde ilimizden 4,04 Milyar dolarlık ihracat gerçekleştiği görülmektedir. Bu veriler değerlendirildiğinde Hatay ülke genelinde, en fazla ithalat yapan 7. İl olurken, en fazla ihracat yapan 9. il konumunda olmaktadır. Sanayi üretimi ve lojistik hizmetlerdeki başarısı dikkate alındığında İskenderun, Hatay’ın elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olmaktadır. Sanayinin lokomotifi olan demir çelik sektörü, ülkemizde ve bölgemizde oldukça gelişmiştir. İskenderun Körfez Bölgesi’nin çelik üretim kapasitesi, ülkemizin toplam kapasitesinin yaklaşık 3’te 1’lik bölümünü oluşturmaktadır. Hatay İskenderun, ham çelik ve yassı çelik üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır. Bu özellikleriyle bölgemiz, demir çelik endüstrisinin ülkemizdeki önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olmaktadır.

Türkiye’de otomotiv sanayinin üretim girişimlerine paralel olarak, ilk filtre fabrikası 1966 yılında İskenderun Hatay’da kurulmuştur. Bu yönüyle Hatay İskenderun, filtre sektörünün Türkiye’deki üretim merkezi halini almıştır. Türkiye’de üretilen içten yanmalı motor filtrelerinin yaklaşık %60-65’lik bölümü bölgemizde üretilmekte ve Hatay’dan yaklaşık 80 ülkeye ihraç edilmektedir.Bir körfez ve sınır kenti olan Hatay, ticaret merkezlerini birbirine bağlayan coğrafi konumu ile uluslararası arenada stratejik öneme sahiptir. Bölgemiz, Avrupa’nın Ortadoğu’ya ve Kuzey Afrika’ya bağlanmasında kapı işlevi görmekte olup; denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantı noktalarının merkezi konumundadır. Ayrıca ilimiz tarım, turizm ve su ürünleri sektörlerinde de önemli potansiyele sahiptir. Körfeziyle, doğal güzellikleriyle ve verimli topraklarıyla Hatay, sektör yelpazesi çok geniş bir ticaret kentidir.

Bu noktada, kardeş ülkelerimizin yatırımcılarını ve iş insanlarını, birlikte ticaret yapabilmek için bölgemize bekliyoruz. Özellikle sizlere kısaca tanıtmaya çalıştığım sektörlerde önemli bir birikim, deneyim ve uluslararası bağlantılara sahip olduğumuz için, her türlü ticari girişiminizde yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Aynı şekilde, bölgemizde faaliyet gösteren ve yurtdışındaki yatırım olanaklarını değerlendirmek isteyen iş insanlarımızı da, Kırgızistan’a yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. Dolayısıyla birlikte çalışmak ve kazanmak için, tüm imkânları değerlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ise Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, Kırgızistan’ın ekonomik potansiyeli  ile ilgili sine vizyon destekli teknik bilgiler verdi.Toplantıda, Kırgız heyeti ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, meclis üyeleri ve iş insanları karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak yaptıkları ticari faaliyetleri anlattılar. Ziyaret sonunda Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yetere, Ülkesinin yöresel kıyafeti ve Kırgız kültürünü yansıtan hediyeler armağan ederken, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter’de Kırgız heyetine plaket takdim etti. Ziyaret sonunda, Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu  Milletvekili Nurlan Azıgaliev, İTSO Ziyaretçi defterine de duygu ve düşüncelerini aktardı.

Kırgızistan heyetinde, Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Öküraliye, Kırgızistan Ankara Büyükelçiliği 3. Katibi Kayanbek Ulu, Kırgızistan  KC Karabalta Belediye Başkanı Daniar Shaakirbaev Kızılkiya Belediye Başkanı Asilbek Matkalıkov Kızılbek Belediyesi Yatırım Uzmanı Almazbek Shamurazev, İş adamları Dzburabek Dzhuraev, Berdikul Abdıbatıov, KC Celal-ı Abad şehir meclis başkanı Nurtilek Orozbaev, meclis üyeleri Adilbek Coroboev, Maksat Cusupbekov  ve beraberindeki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi meclis üyeleri ve iş insanları ile ikili temasta bulundular.
Kırgızistan heyetinin ziyaretinde, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Yılmaz, Yusuf Yılmaz, Raşit Özyurt, Mehmet Ünüvar, meclis üyeleri, iş insanları İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,42% -0,03
  • EURO

    49,32% 0,24
  • GRAM ALTIN

    5667,69% -0,25
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

BAKAN TUNÇ'TAN FATİH ALTAYLI AÇIKLAMASI

11. YARGI PAKETİ KAPIDA: BANKA HESAPLARINA 48 SAATLİK ‘ASKI’, HATLARA SIKI TAKİP, CEZALARA SERT AYAR

AVUKATI AÇIKLADI: ÖCALAN’IN KOŞULLARI YENİDEN DÜZENLENDİ!

PAPA 14. LEO İLK YURT DIŞI ZİYARETİNDE TÜRKİYE'DE: ANKARA, İSTANBUL VE İZNİK'E GİDECEK

ANKARA’YI KARIŞTIRAN İDDİA: GÖKÇEKLER MÜFETTİŞLERLE KULİS YAPTI, YAVAŞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

AKP’NİN ‘KAYITSIZ ŞARTSIZ İMRALI’ OPERASYONU: ÖZEL HER ŞEYİ ANLATTI!

“TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR, TEPKİLER BÜYÜYOR: KENT UZLAŞISI DAVASINDA ÇAĞLAYAN’DA ARBEDE!

DÜNYA GÖZÜNÜ TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ: PAPA 14. LEO ÇOK KATMANLI BİR ZİYARET İÇİN ÜLKEDE

ÖZEL’DEN KILIÇDAROĞLU’NA NET YANIT: CHP İMAMOĞLU’NUN ÜZERİNE BETON DÖKMEZ!

2026 TARİFESİ KABARIK! HARÇLAR, VERGİLER, ÜCRETLER TEK TEK UÇUYOR

İSKENDERUN’DA 25 KASIM MESAJI: KADINA ŞİDDET TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜDÜR!

EGE'DE 4,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

İSRAİL SURİYE SINIRINI AŞTI: TANKLARLA KÖYLERE GİRDİ, KONTROL NOKTALARI KURDU

MUĞLA SEYDİKEMER’DE ŞÜPHELİ ZEHİRLENME: BİR KARDEŞ ÖLDÜ, İKİ ÇOCUK YOĞUN BAKIMDA

İMRALI GÖRÜŞMESİ GÜNDEMİN ZİRVESİNE OTURDU: MGK 7 MADDELİK BİLDİRİ YAYINLADI!

“ATATÜRK’ÜN ASKERLERİYİZ SLOGANI YİNE KRİZ YARATTI: BAKAN GÜLER’İN SAVUNMASI TEPKİ ÇEKTİ”

AKP'Lİ İSİM FATİH ALTAYLI KARARINA İSYAN ETTİ

KAAN TANGÖZE’NİN ŞARKISI İKTİDAR CEPHESİNDE DEPREM YARATTI: ÜNİVERSİTE SORUŞTURMA BAŞLATTI!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’DEN ARA TATİLİ KALDIRMA SİNYALİ.

FATİH ALTAYLI İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA: KARAR ÇIKMASI BEKLENİYOR

ŞİDDET, YOKSULLUK, CEZASIZLIK… KADINLAR HESAP SORMAK İÇİN TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

BÖCEK’TEN KRİTİK HABER! CEZAEVİNDEN SABAH 07.00’DE AMBULANSLA ÇIKARILDI!

YAVAŞ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: GENÇLERE ÇORBA VERMEK SUÇ MU OLDU?

SAADET–DEVA–GELECEK–YRP BİRLEŞMESİ MASADA! DAVUTOĞLU: ‘SEÇİMDEN ÖNCE BİTİRELİM

“CHP’NİN İMRALI RESTİ SİYASETİ SARSTI! İLK ANKETTE TOPLUMDAN ÇARPICI DESTEK

AKIN GÜRLEK'TEN "AHTAPOTUN KOLLARI" VE ETİ MADEN AÇIKLAMASI

RÜŞVETTEN 5 YIL CEZA VERİLEN BİNBAŞI: ÜLKÜCÜYÜM, BAHÇELİ VE ERDOĞAN’IN HAYRANIYIM

İMRALI MASASI SESSİZ KURULDU: ZİYARET NEDEN SAKLANDI?

KILIÇDAROĞLU: BEN NE DEDİM Kİ? BU LİNCİ ANLAMIYORUM!

DEVA’DA İMRALI DEPREMİ: AKSOY KARARA İSYAN EDİP GİTTİ!

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

  • Cuma 20.9 ° / 9.4 ° false
  • Cumartesi 21.7 ° / 10.6 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8