KARDEŞLERİN HAYALİ GERÇEK OLDU 

KARDEŞLERİN HAYALİ GERÇEK OLDU 

İskenderun’da Yunus polisleri, Nörofibromatozis hastası iki kardeşin hayalini gerçeğe dönüştürerek Nörofibromatozis TİP 1 hastası olan kardeşlere şehirde tur attırdılar. 

Deri ve sinir sistemini birlikte etkileyen hastalıklar arasında en yaygın görülen rahatsızlıklar arasında yer alan Nörofibromatozis Tip 1 hastası olan İhsan ve Yasin Kıbrıslı kardeşler, hayallerinin gerçek oluşunun mutluluğunu yaşadılar. Polis olma hayali taşıyan İhsan Kıbrıslı'nın çarşıda tanıştığı Yunus polisleri evine davet etmesi ve tedavisi için destek istemesi ile başlayan dostluk, Yunus polisler ile şehir turu atma hayalini dile getirmesi ile farklı bir boyut kazandı. Konunun İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş'e aktarılması üzerine Emniyet Müdürü Güneş, Yunus Polislere 'Kıbrıslı kardeşlerin hayali için teşkilat olarak elimizden geleni yapalım' talimatını verdi. İhsan ve Yasin Kıbrıslı'nın evine konvoy halinde sirenler çalarak giden motorize Yunus polisleri, İhsan'a Yunus polis yeleği giydirdiler. Yunus Polis aracına alınan İhsan Kıbrıslı, ekipler amiri olarak elinde telsiz ve megafonla önünde giden ekiplere talimatlar verdi.

Kendisi ile aynı hastalığı yaşayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Yasin Kıbrıslı'nın yanına giden ekipler sürpriz yaparak onu da okulundan alarak şehir turuna dahil ettiler. Polislerin okula gelmesine çok sevinen Yasin ve arkadaşları, alkışlarla teşekkür ederken Yasin'in öğretmeni Dilber Akgül 'İskenderun Emniyet Müdürümüz Nevzat Güneş' e ve polislerimize teşekkür ediyoruz, bu psikolojik destek bize çok anlamlı geldi. Özellikle bu ve benzer çocuklarımızın bu anlamda desteklenmesi çok büyük bir değer çok teşekkür ediyoruz' dedi.


Aynı polis aracında, Yunus polislerinin kortejinde şehir turu atan Kıbrıslı kardeşlerin mutlulukları ise kameralara böyle yansıdı. Şehir turu'nun sonunda duygularını dile getiren Yasin Kıbrıslı, abisi ve kendisine şehir turu attıran yunus polislere ve bu fırsatı veren Emniyet Müdürü Nevzat Güneşe teşekkür etti.