Tarih: 06.09.2018 12:34

Karayolları arazisi Botanik park oluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Betonlaşmasına kesinlikle karşı çıkılan, kamuoyunda sürekli farklı iddialarla gündeme gelen Karayollarının eski ikmal arazisiyle ilgili İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ‘Botanik Park’ projesi ile son noktayı koydu…
İskenderun Belediye Başkanı Dingil alana kurmaylarıyla birlikte giderek yapılacak projeyle ilgili bilgileri basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmak için açıklama yaptı. Bugün yer tahsisini gerçekleştirecek olan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şu an yaptığı toplantıda Karayolları arazisi için çalışmaların on gün içinde başlayacağını söyledi.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, uygulanacak projeyle kentin ortasının yeşile bürünecek doğasal güzelliğiyle, şehre nefes aldıracağını vurgulayarak “Devasa park 3 ayda tamamlanacak. İçinde bir milim betonarme olmayacak. Parkın ismi için kamuoyunda anket yapılacak. 7 mahalleyi kapsayacak 53 dönüm arazideki yeni park, İskenderun’a hayırlı olsun” dedi.  
İskenderun halkının kullanacağı Karayolları arazisiyle ilgili gerçekleşen ihalenin 8,5 milyon karşılığında Öz Yapı İnşaat'ta kaldığını söyleyen Seyfi Dingil “İçinde yürüyüş, koşu yolu, bisiklet yolu, anfi tiyatro, yazlık sinema modern ve ahşaptan kermes alanı, 750 araçlık otopark, basketbol ve voleybol sahası yapılacak. Halkın kullanacağı nezih bir yere halk sahip olacak. Bugün itibariyle İskenderun eski karayolları arazisinde Botanik Park’ın yapımına başlandı” diye konuştu.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —