iTSO’da Kardeş Oda protokolü 

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasıyla, İTSO arasında yapılan kardeş Oda protokolü tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

İSKENDERUN 10.08.2018 14:25:32 0
iTSO’da Kardeş Oda protokolü 



İTSO Başkanı Yılmaz,  toplantı öncesinde, “Ordu’da gerçekleşen üzücü sel felaketi sebebiyle Ordulu hemşerilerime geçmiş olsun diyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.  
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, Türk Oda Borsa Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının artırılması ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla Avrupa Oda Borsa Sistemi’ne uyumlu hale getirilmesi  için bazı çalışmalar  yapıldığına vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;  “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan bu çalışma akreditasyon sistemi olarak tanımlanmış olup bu çalışmayla odaların gelişimine katkı sağlanması hedeflenmiştir.
2012 yılında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yürütülen tüm işlemler akreditasyon sistemine uyumlu hale getirilmiş, odamız akredite olarak 5 yıldızlı hizmet verdiğini belgelemiştir. Akreditasyon Sistemi’nin diğer odalarla iletişimin güçlenmesi, yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımları ve iş seyahatleri gibi birtakım gereklilikleri ve kuralları bulunmaktadır. 
Bu gereklilikler arasında, kardeş oda protokollerinin imzalanması da büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, odamız tarafından 2-5 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ordu, Giresun ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ziyaret edilmiş olup söz konusu ziyarette kardeş oda protokolleri imzalanmıştır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 
Basın toplantısında ayrıca Ordu, Giresun ve Tarbzon Ticaret ve Sanayi Odaları arasında gerçekleştirilen kardeş Oda protokolleri fotoğrafa ve video görüntüleri de slayt olarak basın mensuplarına izlettirildi.
İTSO Başkanı Yılmaz toplantının devamında ise, şu bilgilere yer verdi: “İmzalamış olduğumuz kardeş Oda protokolü kapsamında;
-Ulusal ve Uluslararası heyet ziyaretleri ve yurtdışı iş gezileri düzenlendiğinde üyelerin bilgilendirilmesi ve katılımının sağlanması,
- Kardeş odalarımız ile müşterek faaliyet bülteninde yazı, fotoğraf ve benzeri haberlere yer verilmesiyle ortak kamuoyu oluşturulmasının sağlanması,
- Eğitim, iş geliştirme ve diğer odalarla ilgili konularda teknik destek sunulması
- Gerektiğinde birimler arasında  personellerin kardeş odaya çalışma ziyaretinde bulunması,
- İlişkilerin verimli ve sürekli olmasını sağlamak amacıyla ortak Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi Toplantısı düzenlenmesi,
-Bölgelerindeki tarihi ve kültürel zenginliklere dair ortak etkinlikler düzenlenmesi,
- Projelerle ilgili müşterek toplantılar yapmak ve uygun projelerde kardeş odanın ortak olmasının sağlanması,
-Uluslararası piyasa analizlerinin paylaşılmasında ortak faaliyetler ve çalışmalar yürütmek için birlikte hareket edilmesinin sağlanması,
-Taraflarca belirlenecek Oda organlarının bir araya gelerek yapılan çalışmalara ilişkin durum değerlendirmesi yapılması kararlaştırılmıştır.

İmzaladığımız kardeş oda protokolüne ilişkin, çok değerli Ordu TSO Başkanı’na, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine, Giresun TSO Başkanı’na, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine, Trabzon TSO Başkanı’na, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kardeş odalarımız olan bu değerli odalarla birlikte yapacağımız proje ve çalışmalarla, oda olarak gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.
Kardeş odalarımızla ortak paydada buluştuğumuz, yapımı halen devam eden, Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yol Projesini de yakından takip etmekteyiz. Ordu’dan başlayıp, Hatay’a gelen bu hattın tamamlanmasının ardından Akdeniz’deki illerimiz Karadeniz’deki illerimize ve Kuzey-İskandinav ülkelerine erişimde nakliye maliyetleri açısından önemli bir avantaj sağlamış olacaktır. 
Aynı şekilde Karadeniz’deki illerimizin de, hem Akdeniz’e hem de İskenderun Limanı üzerinden Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ulaşımda, ciddi bir lojistik avantaja sahip olacağını düşünüyoruz.
Ülkemizin en kuzeyi ile en güneyi arasında oluşturduğumuz bu köprünün, tüm üyelerimize, bölgemize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum.” 
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasıyla, İTSO arasında yapılan kardeş Oda protokolü ile ilgili görüşlerini açıklayan İTSO Meclis üyeleri ise, ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, yapılan protokollerle ticari ilişkilerin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile İTSO  arasında yapılan kardeş oda protokolü tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Yusuf Yılmaz, Hıdır Güneş, İTSO Meclis üyeleri ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı.   
Haber Tarihi : 10.08.2018

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“DENİZCİLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ: İMEAK DTO’DAN İSTE’YE STRATEJİK ZİYARET”

İSKENDERUN’DA AŞIRI HIZ VE KONTROL KAYBI 4 AİLEYİ YIKTI

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7