Tarih: 26.09.2018 11:20

İTSO İKİ BELEDİYE ARASINDA UZLAŞMA SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Limak Müdürü Gündüz Arısoy’un ziyaretine, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de  katılım gösterdi.İTSO, iki belediye arasında, köprü görevi yaparak HADO seferleri için soruna çözüm aradıklarını ifade etti.

HADO seferleri le ilgili İskenderun Belediye Başkan’ı Seyfi Dingil ile görüştüklerini söyleyen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan’ın limanın fiziki yapına zarar vereceğini, iskelenin HADO ‘ya verilmesi ile halkın artık iskeleyi kullanamayacağını belirtti. Akabinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan’ı Lütfü  Savaş ile görüşmelerinde ise deniz otobüsü için kira ödediklerini ödenen kiraların milletin cebinden çıktığını vurguladı.

İki belediye arasında uzlaşma görevini üstlendiklerini kaydeden Başkan Yılmaz bu soruna bir an çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi.Limak’ın bu yatırıma destek olup olmadığını soran Başkan Yılmaz’ın sorusuna Limak Müdürü Gündüz Arısoy ,izinlerinin olmadığını, liman’ın öbür tarafı için olabileceğini ancak yatırım bedeli olacağını ifade etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret edeceklerinin altını çizen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile görüşüp farklı bir projelerinin olup olmadığı sorulacak. Bu gün burada yapılan görüşmelerimizi de kendilerine sunacağız. Limak’ın o bölge ile ilgili uzun vadede kullanım planları olduğu için yatırım yapacağını,  HBB’ne kısa vadede kullanım hakkı tanıyabileceğini anlatacağız “dedi.

İzin sürecinin uzun olacağı, belli şartların yerine gelmesi gerektiği ve HBB Başkanından rıhtım yapısının isteneceğini söyleyen Yılmaz ; “Rıhtım yapısının çok maliyetli olacağı, eğer rıhtım yapısı istenirse, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanı başka bir yere rıhtım yapabilir mi? Balıkçı barınağı olabilir mi? Başkana sorulacak. Balıkçı barınağı içinde Liman Başkanlığından izin alınması gerektiğini de öğrendik. Bu konuları açıklığa kavuşturulması için İTSO olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —