İSTE’DEN KOSGEB –KOBİGEL PROGRAMINA DESTEK 

İSTE’DEN KOSGEB –KOBİGEL PROGRAMINA DESTEK 

KOSGEB, KOBİ-Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında; Yenilikçi-Girişimci KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) Projeleri 10-19 Eylül ve 24-25 Eylül tarihleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik

İSTE’nin konularında uzman öğretim üyelerinden oluşan hakem heyeti tarafından 24 Nisan-22 Haziran tarihli 2018 – 01 sayılı proje teklif çağrısı için sunulan projelerin değerlendirmesi yapılacak.
 
2018 – 01 sayılı proje teklif çağrısının genel amacı, illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi ve  çağrı başlıklarına uygun projeleri olan uygun girişimci KOBİ’ler başvurularını yaparak  ve ilk aşamada sunulmaya değer bulunan projeler için daha sonra hakem heyeti önünde sunumlar yapılarak, kabul edilen projelere %60 oranında KOSGEB tarafından destek sağlanacak.
 
Üç aşamada değerlendirilecek olan projeler, değerlendirmenin sonunda sonuçlar firmalara  bildirilerek kabul edilen projelere destek süreci başlayacak.
KOBİ’lerin ekonomimizin olmazsa olmazı olduğunu, KOBİ’lerde Ar-Ge kültürünün geliştirilmesi için her zaman destek olup, bu yönde çalışmalar yaptıklarını  vurgulayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli; “Bu proje kapsamında da, organizasyonun yapılmasında büyük emeği olan ve aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) Hatay İl Temsilciliği görevini de yürüten İSTE Rektör Danışmanı ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’na, İSTE-TTO’ya ve değerlendirici öğretim üyelerimize ve elbette nitelikli işbirliği tekliflerimizi destekleyen KOSGEB Hatay ve Kahramanmaraş İl Müdürlerimiz Sn. Hayrettin Çevik ve Sn. Gülden Uslu’ya çok teşekkür ediyorum”dedi.