Tarih: 15.07.2019 11:13

İSTE’DE 15TEMMUZ KONFERANSI

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Belen Belediyesi iş birliği ile düzenlenen
“15 Temmuz - Direnişten Dirilişe: Milletin İradesinin Devletin İdaresine Dönüşme Süreci” konulu Konferans; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un sunumuyla; İSTE Merkez Kampüs, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ev sahipliğinde düzenlenen programa; Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Doğan, İskenderun ve Belen Belediye Başkan Yardımcıları, Hatay Özel Harekât Şube Müdürü Abdulmuttalip Aslan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, 15 Temmuz Şehidi Gülşah Güler’in anne ve babası ile, protokol üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa katılan Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan: “15 Temmuz gecesini hatırlatan kısa filmi izlerken, o anları tekrardan yaşadım. Bu görüntülerle o anlara geri döndük. Bu millet daha önce de pek çok badire atlattı. Sokakları, meydanları, köprüleri doldurduk. Gerekeni yaptık. 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak lazım. Gelecek nesillere 15 Temmuz’un ne demek olduğunu unutturmamak gerekir. Bu, sadece askeri değil sivil ayağı ile birlikte 40 yıllık bir planın parçasıdır. Bizim milletimiz, bu ve bunun gibi badirelerin altından kalkabilecek güçte ve niteliktedir. Onlara minnettarız. Şehitlerimizin kanı bu toprakları vatan yapan ruhtur. Allahtan tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Programı düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Tüm şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyor ve Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize hayırlı bereketli ömürler diliyoruz. Devletimizin bölünmez bütünlüğü için gerektiğinde canını ortaya koyabilecek, milli ve manevi değerlerine duyarlı olan bilim ve teknoloji uzmanları yetiştirebilmek için Üniversitemiz olarak canhıraş çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Milli ve yerli teknolojiyi üreten ve üretecek bilim ve teknoloji uzmanlarını, teknologları yetiştirmek için Teknoversite olarak çaba gösteriyoruz. Çünkü biz, tam bağımsızlığın en önemli unsurlarından birinin de teknolojik bağımsızlık olduğuna inanıyoruz ” dedi.

Konferansı vermek üzere kürsüye gelen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy: “Esas mesele, milletin çocuklarının milleti temsil ettiğini bilmektir. 15 Temmuz’da Türkiye bir zihin bulandırma ve kargaşa ortamına sürüklenmeye çalışılmıştır. ‘15 Temmuz kontrollü girişimdi’ diyen bir zihniyeti anlamak mümkün değildir. 15 Temmuz’u meşrulaştırmaya çalışan bir zihniyete, milletin evlatları o gün olduğu gibi bugün de engel olacaktır. Bizler bunu biliyoruz. Milletin verdiği mesajları çok iyi okumak gerekmektedir. Ülkemizin işgal edilmeye çalışıldığını görmek lazım. Hatay’ı Türkiye’den koparma, Doğu ve Güneydoğu’nun işgali ve Türkiye’ye el koymayı planlayan hainler, milletin hakikati anlamasına engel olmaya çalışmaktadır. Memleketimizin emperyalist devletler tarafından kurulan bozuk sistemin bir parçası haline getirilmeye çalışıldığı bir gerçektir. Türk milletinin medeniyet ile kurduğu ülkesinin yeniden tüm âleme nizam verme gücüne sahip olduğu bilinmektedir. Emperyalistler sömürgelerini meşrulaştırmak için ‘kurtarıcı’ gibi görünmeye çalışarak bizi bölmeye çalışmaktadırlar. Üretimimizin durdurulması için her şeyi yapmaktadırlar. Ne zaman toparlandık, durdurmak için ellerinden geleni yaptılar. Son 20 yıldır kendimize gelmeye çalıştık Ülke olarak. Şu an kendi İHA-SİHA, savunma silahlarını, araştırma gemilerini yapabilen bir ülkedir Türkiye” şeklinde konuştu.

Programın sonunda; Şehit Gülşah Güler’in anne ve babasına ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından plaket takdim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —