İSTE'NİN ERASMUS+ GENÇLİK PROJESİ BAŞLADI!

İSTE’nin, Erasmus+ Programı/Gençlik Değişimi “Geçmişten Geleceğe” isimli projesi kapsamındaki faaliyetler 17-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Hatay’da hayata geçiyor!

İSKENDERUN 18.05.2022 13:53:30 0
İSTE

HATAY/İSKENDERUN

İskenderun Teknik Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü tarafından gerçekleşen programda, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tolga Depci de yer aldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2019-2-TR01-KA105-078518 sözleşme numaralı Erasmus+ Programı/Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği/Gençlik Değişimleri, 'Geçmişten Geleceğe' isimli projesi kapsamında faaliyetlerine, uzun bir pandemic sürecinden sonra normalleşmenin yaşandığı bu günlerde başlama imkanı buldu. İSTE Erasmus Ofisi tarafından 17-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Hatay’da yürütülen bu projede 3 farklı ülkeden gelen 43 katılımcıya “Kültürel Miras”, “Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Ayrımı”, “Kültürel Mirasın Hakkında Farkındalık Oluşturmak” ve “Kültürel Mirasın Korunması” başlıkları altında eğitimler verilmektedir.

Projenin ilk gününde farklı program ülkelerinden gelen katılımcıların birbirlerini tanımaları, ısınmaları ve eğlenceli/öğretici bir proje ortamı oluşturabilmek amacıyla oyunlarla birleştirilen tanışma aktiviteleri gerçekleştirildi. Bu aktiviteler sonrası birbirlerini tanımaya başlayan gençler projeden yaptıkları bir grup çalışması sonrasında projeden beklentilerini, yaşayacaklarını düşündükleri zorlukları ve projeye sunabilecekleri katkıları grup sözcüleri aracılığı ile sundular.

Öğleden sonraki ilk oturumda İSTE Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ebru HARMAN ASLAN, “Kültürel Miras”, “Kültürel Mirasın Değeri ve Toplum İçin Anlamı”, “Koruma”, “Koruma Prensipleri”, “Koruma Süreçleri” konularında katılımcılarda kültürel mirasın ne olduğunu anlama ve ilk etapta onlarda farkındalık oluşturmak için seminer verdi.

İkinci oturumda bizlerle beraber olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Gülce OKYAY, ise “Haydi Kültürel Mirası Tanıyalım” başlıklı bir seminer verdi. Seminerinde, öncelikle kültürel mirasın kime-neye ait olduğu konularına değinen Dr. OKYAY, toplumun değişik kesimlerinden kimlerin kültürel mirası koruduğunu/koruyabileceği, bunu hangi yöntem(ler) le yapabileceklerini, kültürel mirasın korunmasında katılım süreçlerini, “1.Farkındalık 2. Tanımlama 3. Aktif Katılım” döngüsünü, “DIY Miras Manifestosu”, kültürel mirasın başka ne gibi potansiyel taşıdığı vb konularda katılımcılar detaylı bilgeler sundu.

Son oturum ise, İSTE Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Melisa DİKER’in, proje faaliyetleri dahilinde Hatay’da bulunan ve somut kültürel mirası temsil eden yerleri (Antakya Kent Merkezi, Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Sinagog, Habib-i Neccar Cami, Kurtuluş Caddesi, Antakya Tarihi Evleri, St. Pierre Kilisesi, Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Hıdırbey Köyü-Musa Ağacı, ve Vakıflı Köyü) ziyaret etmeden önce katılımcılara bu mekanların/yerlerin/yapıların tarihi, yapılışı, geçirdiği değişimler ve dünya mirası listeleri açısından önemleri hakkında bilgiler sunduğu semineri ile noktalandı.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15961,60%-0,25
  • DOLAR

    43,39% 0,10
  • EURO

    52,01% 0,91
  • GRAM ALTIN

    7170,78% 1,78
  • Ç. ALTIN

    11686,98% 0,34

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HATAY ÜZERİNDEN SİYASİ GERİLİM: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E AĞIR SÖZLER

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

Yükleniyor


İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 2026 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

GECE SAATLERİNDE İSKENDERUN’DA TAŞLI SALDIRI: VİTRİNLER VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

İSKENDERUN BELEDİYESİ MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN 40. YILA YAKIŞIR GECE!

İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

  • Çarşamba 9.7 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9