İSKENDERUN’UN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLANDI

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun'dan girişinin 80. yıldönümü coşku ile kutlandı.

İSKENDERUN 5.07.2018 14:08:22 0
İSKENDERUN’UN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLANDI

Kurtuluş bayramı nedeni ile İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, anıt alanına çelenk sundular.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, büyük bir saygı ve gururla andığımız Milli Mücadelenin, İskenderun için özel anlamı olan, düşman işgalinden kurtuluşumuzun ve şanlı Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 80. yıldönümünü gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutladıklarını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğunu belirterek şunları söyledi.
“5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. 


Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938’de girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır.
5 Temmuz 1938 İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini değiştiren anlamlı bir tarihi gündür. İskenderun halkının gücünü ortaya koyduğu 5 Temmuz günü cesaretin azmin iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 
Bugünde hep birlikte milletçe gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor birlik ve beraberliğimiz içinde yaşama beraberliğimizi devam ettiriyoruz. İskenderun sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu Türkiye’nin en güzel kentlerinden birisidir. Bizler bugün bu güzel vatanda Türkiye Cumhuriyetinin onurlu vatandaşları olarak yaşamaktan gururluyuz. 


İskenderun ekonomik gelişmişlik seviyesi ile düzeyi ile sanayisiyle limanıyla ve stratejik önemi ile orta doğuda ve bölgede ve dünyada bugün daha çok fark edilen bir kenttir. İskenderun sürekli büyüyen gelişen sosyal ve ekonomik bir potansiyele sahiptir. İskenderun’da yaşamak ise bir ayrıcalıktır. İskenderun’u çağdaş ve modern bir kent olarak altyapısıyla üst yapısıyla sosyal ve kültürel yaşamı ile daha ileri bir düzeye yükseltmek ve geleceğe hazırlamak bizler için tarihi bir görev ve sorumluluktur. 
İskenderun için bilimsel yaklaşımla ve ileri teknolojinin sağladığı olanaklarla çalışıyoruz. Her adımda İskenderun’un bugününü ve geleceğini öngören projeler hazırlamakta ve hayata geçirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz.

Bunun yanı sıra hepimiz birlikte çocuklarımıza yaşamaktan mutluluk duyacakları güzel bir İskenderun’u hazırlamakla mükellefiz. 
İskenderun’u geliştirmek sürekli ileriye götürmek, aynı zamanda 5 Temmuz 1938’de bize özgürlüğü getirenlere ve Hatay davasını başarıyla sonuçlandıran büyüklerimize karşıda vicdani bir sorumluluğumuzdur. İskenderun’a hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur. Belediye meclis üyelerimiz ve bütün belediye çalışanlarımızla birlikte her zaman İskenderun’u ve İskenderun halkının hizmetinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. 
Kurtuluş bayramımızın 80. inci yıl dönümünde bizi esaretten ve işgalden kurtaran bu güzel memlekete Türkiye Cumhuriyetinin onurlu yurttaşları olarak yaşama imkânı veren başta Hatay davasına sahip çıkan büyük önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman Türk ordusunu ve bütün yaşamını Hatay davasına adayan büyüklerimizi şükranla anıyor değerli hemşerilerimize en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”
Yapılan konuşmanın ardından tören, sona erdi.
Düzenlenen törene İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, askeri personel, emniyet teşkilatı mensupları, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10228,4%0,39
  • DOLAR

    39,84% 0,05
  • EURO

    46,97% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4278,66% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2