Tarih: 20.06.2019 13:01

İSKENDERUN’UN GURURU!

Facebook Twitter Linked-in

Mustafa Kemal Üniversitesi veteriner fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezuniyet Töreni öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla coşku ve heyecan içinde gerçekleşti. Mutluluk ve hüzne sahne olan mezuniyet törenine Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil, il protokolü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Veterinerlik Fakültesi’ni 1’incilikle bitiren Elif ÖZTÜRK; Saygı değer hocalarım, sevgili dönem arkadaşlarım ve kıymetli misafirler Sözlerime büyük önder Atatürk’ün’ ’Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.” Sözüyle başlamak istiyorum. Bilimin ışığında ülkemi en iyi şekilde temsil edebilme hayaliyle çıktığım bu yolda var gücümle çalıştım çalışmayada devam edeceğim. Önüme engeller çıkmadı mı? Çıktı... Yılmadım yorulmadım.

Babamında bana hatırlattığı tek rakibin kendinsin En İyiler başkaları ile değil kendileri ile yarışır sözüyle bu engelleri tek tek sabırla aştım... Emeklerimin karşılığını burada sizlere bu konuşmayı yaparak alıyorum. Sevgili dönem arkadaşlarım beş yıl süren yolculuğumuzun sonuna geldik. Bu süreçte sadece hayvanı yâda insanı değil insanlığı kurtaran bir anlayışında savunucuları haline geldik.

Her canlı türünün hayatına yaşamına dokunan bilgi birikimlerine sahip olduk bu bilgi birikimleriyle hem Ülkemize hem de insanlığa faydalı bireyler olmamızı yürekten diliyorum... Üzerimde emeği olan bütün hocalarıma teşekkür ederim Ayrıca hem sayın danışmanım hem sayın dekanım Prof. Dr. Fikret Karaca'ya ayrıca teşekkür ederim.

Beni bu yaşa getiren üzerimde sonsuz emekleri olan varlıklarında tarif edilemeyecek mutluluk duyduğum güven duyduğum aileme sonsuz teşekkür ederim. Bu Birinciliğimi her zaman yanımda olan en büyük destekçim olan anneme armağan ediyorum. Son ve en büyük teşekkürümü ise bugün burada sizlere fakülte birincisi bir kadın olarak hitap edebilmeme asıl vesile olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ediyorum diyerek son veriyorum...

Tören, mezun öğrencilerin veteriner hekim andını okuması ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi. Tören diploma takdimi, yemin töreni ve kep atma ile sona erdi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —