TÜRKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği) genişletilmiş yönetim kurulu toplantısını İskenderun’da gerçekleştirdi. TÜRKLİM, toplantıda gündemdeki maddelerin yanı sıra bölgesel sorunları da masaya yatırdı.
TÜRKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği)’nin genişletilmiş Yönetim Kurulu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi konferans salonunda yapıldı. Toplantıya TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, Yönetim Kurulu üyesi Aydın Erdemir, Gökhan Yurteken, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, LimakPort İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Assan Liman Genel Müdürü Toros Tolga Keleşoğlu, Yazıcı Liman Müdürü Ökkeş Kaçın, Atakaş Liman Müdürü Vedat Ohri, Tosyalı Liman Müdürü Serhat Nemutlu, Sanko Liman Müdürü Erhan Oğlakçı ve TÜRKLİM üyeleri katıldı.
TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte burada bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek “TÜRKLİM yönetim kurulu toplantılarında gelenek bu, yıl içerisinde yaptığımız yönetim kurulu toplantılarını, genişletilmiş olarak bölgelerde yapıyoruz. Hem bölgeyi daha iyi tanıma imkanına sahip oluyoruz, hem de bizim katkı sağlayacağımız birtakım konular varsa ziyaretimiz sırasında, toplantılarda ifade edildiğinde not alıp, gereken girişiklerde bulunuyoruz” diye konuştu.
İskenderun’da Liman Başkanlıklarını ziyaret ettiklerini, LimakPort İskenderun’u gezdiklerini de dile getiren Başkan Genç “Çok da güzel bir yatırım, çok güzel işler yapılmış. İskenderun’un da ne kadar güçlü potansiyel olduğunu zaten biliyorduk ama yerinde görünce de insan bunu daha iyi idrak ediyor. Özellikle de benim için bilgilendirici oldu” dedi.
İMEAK DTO İskenderun Şubesi konferans salonundaki toplantıda TÜRKLİM tarafından hazırlanan tanıtım filmi izlendi. Ardından limanlar hakkında ekonomik etki analizi, TÜRKLİM zirvesi, 2019/5 sayılı tebliğ ve teknik rapor, Kariyer Port, 2019 sektör raporu, kapasite raporu, 2020 İSG çalıştayı hazırlıkları ve bölgesel sorunlar konuşuldu.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55