İSKENDERUN LİMANI’NIN AVANTAJLARI ANLATILDI

Limakport İskenderun, Erbil'de düzenlediği lansman toplantısında Iraklı iş insanlarına İskenderun Limanı'nın avantajlarını ve yeniden yapılanmasını anlattı. 

İSKENDERUN 24.12.2019 16:13:11 0
İSKENDERUN LİMANI’NIN AVANTAJLARI ANLATILDI

Limakport İskenderun, bir süre önce Erbil'de açtığı ofisi ile Ortadoğu ve Avrupa arasındaki önemli konumunu avantaja çevirmek ve transit taşımacılığı ülke ve bölge çıkarlarına uygun olarak yeniden inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Tanıtım toplantısında İskenderun Limanın'ın avantajlarını ve bölgede yapılanmasını hedef alan Limakport Irak'lı iş insanları ile bu toplantıda önemli bir yol kat etti. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Irak'lı iş insanlarına İskenderun körfezi lojistik faaliyetlerinin ticari avantajlarını anlattı. 

‘KONTEYNIR KAPASİTESİNİ 3 KATINA ÇIKARTACAĞIZ’
İskenderun limanına 800 Milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Gündüz Arısoy yıllık 1 milyon ton konteynır kapasitesini 3 milyon TEU konteyner ellecleme kapasitesine çıkarma planları yaptıklarını belirterek şöyle konuştu, “Irak Erbil'e en yakın liman olma özelliğini taşıyan İskenderun limanı, Erbil'e 925 km uzaklıkta ayrıca Tebriz ve Bağdat gibi noktalara geçiş yolu olabilecek konumdadır. Irak'ın Güneyine Süveyş kanalını geçip Arap yarım adasını dolaşarak gitmek yerine İskenderun limanı üzerinden gitmek çok kısa bir yol ve avantajdır' dedi. Limak Yönetim Kurulu üyesi Kerem Güzel ise yaptığı sunumda Limak Holding’in bölgedeki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Limakport İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ise yaptığı konuşmada Irak iş insanlarına İskenderun Limanı ile Irak arasındaki 40 yıllık geçmişe sahip olan bağı tazelemek istediklerine vurgulayarak şöyle konuştu. 'Bizler, denize sınırı olmayan ancak ticari potansiyeli yüksek ve bölgenin lojistik merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bu bölgeye en yakın LimakPort İskenderun Limanıyız. Bugünlerde yoğunluktan hizmet almakta sorun yaşadığınız Mersin Limanına, protestolardan sürekli kapanan Um-Qasr limanına ve Erbil’e 1.500 Km uzakta olan Aqaba limanına alternatif olarak size sadece 925 km mesafedeki en yakın limanı kendi limanınız gibi kullanabileceğiniz LimakPort İskenderun limanını ve size avantajlarını anlatmak için buradayız. İskenderun Limanının rahatlıkla kullanabileceğinizi anlatabilmek için İskenderun’a gelmenizi beklemedik, uzakta kalmadık biz sizlere geldik' şeklinde konuştu. 

Mehmet Ünlü ayrıca Iraklı iş insanlarına Avrupa’dan, Çin’den, Amerika’dan veya dünyanın herhangi bir yerinden müşteriye ait ürünü alarak LimakPort İskenderun Limanı üzerinden Irak’ta kapılarına kadar teslim edecek bir hizmeti sunmaya başladıklarının müjdesini verdi. 
Lansman toplantısında Limak yönetimi ile Iraklı iş insanları arasında soru cevap bölümü gerçekleştirildi. Irak ve Erbil bölgesinde ticaret yapan ve bu kapsamda İskenderun limanını kullanmak isteyen iş insanları merak ettikleri soruların cevaplarını Limak yönetiminden aldılar.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

Yükleniyor


İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

İSKENDERUN’DA ŞEHİT OLAN İKİ ASKER İÇİN SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

MSB’DEN AÇIKLAMA: İSKENDERUN’DA YÜKSEK ATEŞ NEDENİYLE İKİ ASKER ŞEHİT

TOZ, GÜRÜLTÜ VE ÖLÜM KORKUSU: İSKENDERUN HALKI İSYANDA

İSKENDERUN MİLLET KÜTÜPHANESİ AÇILIŞA HAZIR

İSKENDERUN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE KARANFİLLERLE ANILDI

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0