Tarih: 29.10.2021 21:57

İSKENDERUN'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU! 

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen kutlama programı halktan yoğun ilgi gördü. Kaymakam İskender Yönden ve beraberinde İskenderun 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı halkın bayramını kutladı.
 
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden yaptı. Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi ilçede de büyük bir kıvanç, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirte Kaymakam Yönden “İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren bu ruh 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır” dedi.  


Öğrencilerin şiirler okuduğu, Minik öğrenciler ile folklorcuların gösterisinin ardından Mehter takımı konseriyle alanı coşturdu.
 
İlçedeki ilk orta ve lise okullarının resmigeçidi sonrasında Askeri birlikler, askeri araçların geçişi dosta güven, düşmana korku verdi. Resmigeçit töreninde ayrıca kamu ve özel kurumların araçları, dernekler, motosikletliler de alkışlar arasında geçiş yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —