İSKENDERUN'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI 

İSKENDERUN

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı etkinlikleri İskenderun Atatürk anıt alanında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, CHP, MHP, Ak Parti ve İyi Parti İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşları, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.


 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini iki öğrenci Atatürk Anıtına sunmasıyla başlayan törenler daha sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.


 
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, çocukların tarihi mirası koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilmesinde büyüklere de görevler düştüğünü söyledi.


 
Tuğrul, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınların güvencesi olan çocuklara armağan ettiği 23 Nisan bu anlamda hem dünyada bir ilk, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, atanın verdiği önemi ifade ettiğini vurguladı.
Anıt alanındaki programda 5 Temmuz İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin okudukları şiirlerle son buldu.