Hayatını kaybedenler anıldı…

Hayatını kaybedenler anıldı…

İskenderun Dünya Kudüs Günü Platformu Adına Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi M. Zahit Demir yaptığı açıklama ile İsrail askerinin Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenleri de andı.

Şehit Pamir Caddesi eski ayakkabı Boyacılar Parkında düzenlenen basın açıklaması vatandaşlar tarafından da ilgi gördü, kalabalık topluluk zaman zaman ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

İskenderun Dünya Kudüs Günü Platformu Adına Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi M. Zahit Demir yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi Dünya Kudüs Günü, 1979’dan bu yana tüm dünyada Müslümanlar ve özgür ruhlu insanlar tarafından yürüyüşler, basın açıklamaları ve salon toplantılarıyla ihya edilmektedir. Bizler de bugün burada Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Siyonistlerin işgali altında olan Mescidi Aksa’mızın ve Kudüs’ümüzün kurtuluşu için mücadele azmimizi ilan etmek üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Dünya Kudüs Gününün aynı zamanda, İslam’ın günü olduğunun altını çizen Demir “Dünya Kudüs Günü, İslam’ın diriliş ve direniş günüdür! Kudüs Günü, İslam ümmetinin damarlarına direniş kanının pompalandığı ve Kudüs’ümüzün sadece direnişle kurtulabileceğinin ilan edildiği gündür. Filistin davamız insanlık mücadelesi olduğu kadar Kudüs’te çalınan hakların iadesi davasıdır. Nitekim Savaşlar, katliamlar ve maneviyat erozyonuyla boğuşan coğrafyamızın hiç şüphesiz en sancılı ve kırılgan noktası, Filistin coğrafyası ve tabi ki Kudüs’ümüzdür! Sözde ‘Arap Baharı’ ile Müslümanların ve dünyadaki tüm özgürlük taraftarı insanların gündeminde geri sıralara düşürülen Filistin ve Kudüs meselesi, bugün geldiğimiz noktada yeniden insanlığın ilk ve en önemli gündem maddesi haline gelmek üzeredir ve gelmek zorundadır” diye konuştu.

Demir, ABD Başkanı Trump’ın fütursuzca bir kararla büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımasının, Suriye toprağı olan Golan’ı Siyonist İsrail’e peşkeş çekmesi ve on yıldan fazladır devam eden Gazze’ye yönelik Siyonist ablukanın artık dayanılmaz bir hal almasının Filistinlileri ve dünya Müslümanlarını patlama noktasına getirdiğini vurguladı.