HASTANE TOKİ KONUTLARININ YANINDA OLACAK

HASTANE TOKİ KONUTLARININ YANINDA OLACAK

İskenderun’un en önemli konuları arasında bulunan yeni bölge hastanesinin yapımıyla ilgili çalışmalar devam ederken son gelişmelerle ilgili Ak parti Hatay milletvekili Abdülkadir Özel çalışmaların yol haritasını açıkladı.

Yeni yapılacak olan bölge hastanesinin yerinin İskenderun’da yapılan TOKİ konutlarının yanında bulanan hazine taşınmazının üzerine yapılacağını belirten Ak Parti Hatay Milletvekili  Abdulkadir Özel;  “Ancak bu söylediğimiz bugünden yarına hastane yapacağımız anlamına gelmesin. Bunun önce yerinin tescil edilmesi daha sonra yerinin devri ve daha sonra ise yatırım planına girmesi ve daha sonra inşallah inşaata başlanması gibi bir plan içerisindeyiz” dedi.

İskenderun’da bulunan sağlık tesislerinin İskenderun’un İhtiyaçlarını karşılayacak durumda olduğunu kaydeden Özel;“İki hastanemizin varlığından ötürü işletme ve lojistik bir maliyetin artmasından dolayı yeni ve tek bir parça üzerinde büyük ve bölge hastanesi için bu çalışmalar yapılıyor.

Daha önce çok iyi niyetlerle planlanan ve ulaşım açısından sıkıntı olmasın diye düşünülen ziraat bahçesinde hastane işi yapılmayacak ve bu alan İskenderun halkına büyük bir park olarak tel çitlerin kaldırıldığı oraya gelen her vatandaşın anasının ak sütü gibi helal olan portakallardan yeme hakkı vardır. Oraya gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ücretsiz yapmak için çalıştığımızı belirtiyorum.

Akşamları gelecek vatandaşlarımız orada rahatlamasını sağlayacak ortam olması için çalışacağız” şeklinde açıklamada bulundu.İskenderun’da yıkılan her betonun yerine ağaç dikmeyi ve o bölgeyi rant alanı olarak değil yeşil alan olarak değerlendirmeyi hedefleyen bir bakış açılarının olduğunu ifade eden Özel, İskenderun’un yeşil alanlara kavuşacağının müjdesini verdi.