Tarih: 24.08.2021 12:30

HASTA MAHPUS İSMAİL TAMBOĞA SERBEST BIRAKILSIN

Facebook Twitter Linked-in

İHD Merkez Hapishaneler Komisyonu cezaevlerinde bulunan hasta mahpuslar ve cezaevlerinde yaşanan sorunlarla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Derneğimize ulaşabilen bilgilerle ve tespit edebildiğimiz kadarı ile Türkiye hapishanelerinde halen 604’ü ağır hasta olmak üzere toplam 1605 hasta mahpus bulunmaktadır. Bu sayının çok daha yüksek olduğunu özellikle belirtmek isteriz.

 İskenderun T Tipi Cezaevi’nde mahpus olarak bulunan İsmail Tamboğa’nın babası derneğimize başvurarak,  İsmail Tamboğa’nın, 6 yıldır mahpus olduğunu, çocuğunun mide kanseri ve böbrek hastalığı  sebebiyle sürekli kustuğunu, 38 kiloya düştüğünü mama ile beslendiğini ve bunun için ayda 500 – 600 lira aylık gideri kendilerinin karşıladığını, tek başına bir koğuşta kaldığını, ihtiyaçlarını gideremediğini öz bakımını yapamadığını, çocuğunun hapishane koşullarında tedavi edilemediğini ve hastanede tedavi edilmesi gerektiğini ve çocuğunun hayatından endişe ettiğini iki yıldır açık görüş yapamadıklarını belirterek iddialarda bulunmuştur.
Cezaevlerinden tabut çıkmasını istemiyoruz. Cezaevlerindeki şartların insan hakları sözleşmelerine uygun olarak düzenlenmesini ve hasta mahpusların tahliye edilerek tedavilerinin dışarıda yapılması önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. İskenderun T Tipi Cezaevi’nde mahpus  İsmail Tamboğa ile ilgili daha önce de Adalet Bakanlığı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvuruda bulunmuştuk. Bu başvurularımızı yeniden yaptık. Durumunun ağırlaşması nedeniyle İsmail Tamboğa’nın tedavisinin dışarıda yapılabilmesi için tahliye edilmesi konusunda bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —