HAŞEREYLE MÜCADELEDE MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

HAŞEREYLE MÜCADELEDE MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Haşere ile mücadelede 'haşeresiz bir Hatay için el ele' sloganı ile yola çıkan HBB tarafından muhtarlar bilgilendirildi. Yaz aylarının yaklaşması ile hızlanan haşere ile mücadelede bilgilendirilen muhtarlar, borşürlerle ve çeş

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından haşere ile mücadele konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. HATSU İskenderun ilçe hizmet binasında gerçekleşen toplantıda muhtarlara haşerelerle mücadelede izlenecek yöntemler anlatıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, haşere ile mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi adına muhtarların rolüne önemine dikkat çekti.

Maden'in ardından söz alan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, haşerelerin en çok ürediği yerler ve haşerelerle etkin mücadele yollarını muhtarlara aktardı. Haşerelerle mücadelede ilaçlamanın tek başına yeterli bir mücadele olmadığını vurgulayan Çetin, vatandaşlardan bu konuda katkı beklediklerini ifade etti.

Belediye hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların haşerelerle mücadelede daha etkin olabileceğinin altını çizen Çetin, muhtarlara bu konuda büyük bir vazife düştüğü söyledi. Çetin, haşerelerin özellikle; içi su dolu apartman ve inşaat bodrumlarında, su kuyularında, evlerimizin damlarında bulunan ve ağzı açık bırakılan su depolarında, sulama ve süs havuzlarında, foseptiklerde, doğal gübre ve çöp birikintilerinde ürediğinin altını çizdi.  

Toplantıya; Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin, Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, HBB Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, muhtarlar ve HBB personeli katıldı. Bilgilendirme toplantısının ardından muhtarlara vatandaşları bilgilendirmek amacıyla el broşürleri dağıtıldı.