Tarih: 31.01.2018 10:49

HAKLARI VERİLMİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Envitec bünyesinde işlerini severek ve alın terleriyle yaptıklarını ifade eden temizlik işçileri, kentte her türlü pisliği temizlemenin kendilerinin işi olduğunu, ancak yıllardır düzensiz maaş ödemeleri sorununun canlarına tak ettiğini söylediler.
Daha önce de iş bırakan ancak yapılan görüşmeler sonrasına tekrar işlerine dönen temizlik çalışanlarının tek istekleri, evlerinin rızıklarını temin ettikleri var olan maaşlarının zamanında ödenmesi olduğunu vurgulayan temizlik işçileri iki aylık maaşlarının içeride olduğunu belirterek sabah işi yavaşlatma eylemi başlattı.
Tüm temizlik personeli bir araya gelerek zamanında alamadıkları maaşları nedeniyle Körfez Katı Atık Birliği ile Envitec firmasına tepkilerini dile getirerek “Gece gündüz çalışan ve şehrin tüm pisliğini temizleyen işçiler olarak yaşadığımız zorluklar ortada. Bizler görevlerimizi büyük bir şevkle yapıp düşük de olsa bin 600 lira gibi bir rakam olan maaşlarımızı gününde almak istiyoruz. Maaşlarımızı zamanında alamadığımız için kredi kartları, elektrik, su ve birçok faturamızı ödeyemediğimizden faiz batağına düşüyoruz. Evlerimizin diğer ihtiyaçları da zamanında karşılanamıyor. Okuyan çocuklarımıza, askerdeki evlatlarımıza para gönderemiyoruz. Bizler zamanında maaşlarımızı almak istiyoruz” şeklinde konuştular.
Temizlik işçilerin bağlı bulunduğu sendika Hizmet İş Şube Başkanı Mehmet Yetim de Envitc firmasında üyelerinin 13 yılından bu tarafa birlikte çalıştıklarını vurgulayarak “Yaklaşık dört yıldır da Dörtyol da dahil olmak üzere maalesef ki bu temizlik işçisi arkadaşlarımız düzenli maaş alamıyorlar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —