GAZETECİYİZ DEMEYE UTANIR OLDUK!

Gazetecilik birkaç kişinin tekelinde olamaz!…..

İSKENDERUN 10.02.2018 16:14:35 0
GAZETECİYİZ DEMEYE UTANIR OLDUK!

Gazetecilik birkaç kişinin tekelinde olamaz!…..

Gün geçmiyor ki bir meslek dalı çeşitli sansasyonlara maruz kalmasın. Toplum içerisinde önemli ya da önemsiz yer tutmuş her meslek için geçerli sayılabilecek, sıradan insanların bile tahmin edebilecekleri bir takım gizli kapaklı olaylar silsilesi. Üzerinde durmak istediğimse; benim de yıllardır içinde bulunduğum gazetecilik mesleği BANA GÖRE; meslekler arasında kutsal sayılabilecek yegâne meslektir...

Habercilik, gazetecilik! Halkın gözü kulağı şeklinde tarifi yapılan, insanlık için vazgeçilmez, teslim olmaz bir meslekten bahsediyorum. Zira hiçbir gerekçe yahut iyi bir sıfat bu mesleği yukarda belirttiğim gibi çeşitli sansasyonlar, çıkar elde etme, rant sağlama sevdasından alıkoyamıyor.

Değinmek istediğim, topluma bu denli mal olmuş, bu derece önemli bir mesleği ne tür oyunlar için kullandıkları. Şunu da baştan belirtmek istiyorum. Her gazeteci elbette bu söylediğim kategoriye girmemektedir.

Nitekim yarası olan gocunacak, bu satırlar bu şahısları rahatsız edecek fakat saldırganlaştırmayacaktır. Çünkü öyle olursa foyası meydana çıkacaktır. Sevgili okurlar, gazeteci olmak için herhangi bir şart gerekmemekte ve bu sebeplerde önüne gelen gazeteci olmaktadır. Peki, bu işi insanlara cazip kılan nedir?

Bu konu bence gazetenin bünyesi gibi vazgeçilmez olup her sayıda irdelenmesi gereken bir konu olmalıdır. Zira ne yaptığını unutan mesleğinin, bulunduğu mevkiinin önemini yok sayan insanlar böylece her gün, hafta ya da ay bunun farkında olurlar.

En önemlisi gazeteci diye tabir edilen bazı insanların askerden farkının olmaması. Her an her yerde elinde silah gibi bulundurdukları gazeteyi,.. (dalavereciler, hortumcular, yalakalar…) İş böyle olunca gazetecilik mesleği yanlış işlerde kullanılmaya yüz tutmaya başlar.

Askerlik misali beklerler hazır bir kıta, ta ki emir gelene dek. Silahlarını ustaca kullananlar modern mafyacılığa bile soyunup, mafya olmanın gereğini yerine getirirler.

Tehditlerle iş koparma, seçmeni istedikleri yöne çekme, yalan yanlış reklam propagandaları vs. ama en önemli işleri elbette yukarıdan emir beklemektir. Hal asker komutan ilişkisine döndüğü içinse ağababaları bu durumu lehine kullanmak için adeta can atar durumdadırlar. Onların düğmeye basmalarını beklerler, bastımı akan sular durur ve artık tek bir görev uğruna kalemler silaha dönüşür.

Emir gelmiştir, göreve emin, gizli kararlı gerekirse yalan, yanlış yollardan gitmek için yola koyulurlar. Herkesin hedefi bellidir, zira hedefi şahsen tanıyorlar ve tabiri caizse karıncayı bile incitmeyen bir şahıs olduğunu bilseler bile gözlerini kırpmadan ayağının altındaki toprağı kalemleriyle yavaş yavaş alır, onu toprağa gömerler. Bir kere hayatın zorluğundan sıkılıp düşmüşlerdir bu oyunun içine. Artık çıkmaya çalışsalar bile bu mümkün olmamakta, hatta canlarını belkide sevdiklerinin canlarını yakacağını bilmektedirler ve bu durum onları daha da saldırganlaştırmaktadır.

Bizim usta gazeteciler eller önde, başlar eğik, ayaklar bitişik, hazır ol vaziyetinde büyük emirleri dinlerler. Kuzu kuzu onların huzurundan çıktıktan sonra kurt kesilirler ve saldırıya geçerler. Fütursuzca işler yaparlar. Ta ki onları memnun edene kadar! Bu tipler mamaları kesildiğinde, uyuşturucu bağımlısı misali arayışa girer kudurur ve yeni bir kapı bulmaya çalışırlar.

Daha önce elleri üstünde tuttukları şahıs yerin dibine sokulur, yeni patron un gözüne gerilmeye başlanır. Bunlar, ya bize daha düne kadar ekmek veriyordu demezler. Bunlar iyi gün dostudurlar bunların tehditleri de boştur, saldırıları da devrin insanlarıdır. Bazı iş adamları, belediyeler, siyasi parti başkanları ve hatta milletvekilleri bunlardan korkarlar, dediklerini yaparlar.

Bu işler moda oldu, her kesimin birkaç gazetecisi var. Gelgel, git-git böyle yuvarlanıp gidiyorlar. Biride kalkıp nedir bu rezalet beyler, neler oluyor, demiyor. Küfürler, tehditler havada uçuşuyor.

Birde herkesin silahı dediğimiz köşesi var kim onlara veya üstü yokmuş gibi görünse de üstlerine yanlış bir davranışta, harekette bulunursa ya da bir şeyler koparamıyorsa yandı! Hemen silahına (köşesine) sarılıyorlar. Yani anlayacağınız modern mafyacılık oyununu ustaca oynamaya koyuluyorlar. Alacağım tepkiler bir gazetecinin istemeyeceği tepkiler olabilir.

Ama bir kargaşanın tam ortasında içinden çıkılmaz bir durumu yüksek sesle haykırırsak mutlaka sesimiz duyarlı birkaç insanın kulağına gideceğini düşünüyorum. 
BANA GÖRE; Vaziyet böyle olunca, söylenmeyen, haykırılmayan sözleri haykırmaya ve gazeteciliğ mesleğini bazı kişilerin tekelinden kurtarmaya kalır……

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

İMAMOĞLU ERDOĞAN'A SESLENDİ…

CHP FİLİSTİN İÇİN SOKAKTA TAKSİM ABLUKA ALTINDA!

CHP'DEN YOZGAT'TA TARİHİ MİTİNG! TRAKTÖRÜNÜ ALAN GELDİ

ERDOĞAN, KADIN DÜŞMANI ZİHNİYET AK PARTİ İKTİDARIYLA TARİHE KARIŞMIŞTIR

HATAY'DA KADIN CİNAYETİ

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP’Lİ VEKİLDEN YILMAZ TUNÇ’U DÜŞÜNDÜRECEK CEM KÜÇÜK SORUSU!

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: CHP'Lİ ASLANOĞLU'NDAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

ALMANYA TÜRKİYE'YE EUROFİGHTER İHRACATINI DURDURDU: GEREKÇE İMAMOĞLU!

EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLERE POLİSİN KULLANDIĞI SÖZLER TEPKİ TOPLADI

İMAMOĞLU İKTİDARIN KANAL İSTANBUL PLANINI İFŞA ETTİ!

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yükleniyor


İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE’DE SİVİLLER KATLEDİLİYOR, ALEVİ KATLİAMI YAŞANIYOR…

İSKENDERUN'DA FUHUŞ OPERASYONU

DÖNMEZ’DEN MECLİSTE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BİLGİLENDİRMESİ…

  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false
  • Pazartesi 24.7 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 11 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48