Tarih: 07.02.2019 13:10

FIRTINA KENTİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Hatay’ın İskenderun Körfezi kıyısı boyunca etkili olan şiddetli fırtına birçok yerde ağaçları, elektrik direklerini devirdi, çatıları uçurdu, üç ilçede bugün eğitime bir günlük ara verildi, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Dün gece saatlerinde başlayan fırtına başta İskenderun olmak üzere Belen Arsuz ilçelerinde etkili oldu. Gece boyu devam eden şiddetli fırtına birçok ev ve işyerine zarar verdi.

Şiddetli bir fırtınanın yıkıp geçtiği gecenin ardından gün ağardığında üç ilçede dev ağaçları, elektrik enerji hattı direklerini devirdi, kırılan dallar, devrilen ağaçlar araçların üzerine düştü. Fırtına ayrıca Limak Port içerisinde bulunan çinkodan yapıyı uçurdu, Devlet Demir Yolları içerisinde bulunan ağaçları da yerinden söktü, parçalandı.

İskenderun Şekere Mahallesinde dev ağaç, bir evin önünde pak halinde duran ağacın üzerine düştü. Mahalle sakinleri ise ağacın budanması ya da kaldırılması için belediyeye ulaşmaya çalışıyorlar.Arsuz ilçesinin bazı mahallelerinde ise iş yerlerinin yine çinkodan çatıları uçtu, iş yerlerinde ciddi maddi hasar meydana geldi. İskenderun, Arsuz ve Belen’de enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle birçok yere elektrik verilemedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —