Tarih: 10.05.2018 18:57

ESNAFTA DOLAR DURGUNLUĞU..!

Facebook Twitter Linked-in

HABEROLAY   Esnaflar şu anda sinek avladıklarını kaydederken, ‘tek umuduz yaklaşan ramazan ayında işlerin hareketlenmesi’ diyorlar. Vatandaşlar ise yüksek fiyatlardan şikâyet ederken, ‘artık alacağımızı tadımlık alıyoruz’ siteminde bulunuyorlar. 

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki durgunluk İskenderun esnafının canını sıkıyor. Yükselen fiyatlar da vatandaşın cebini yakıyor. Doların sürekli yükselmesiyle fiyatlar aynı oranla yükselişe devam ediyor. Bu durumda çarşıda durgunluğa neden oluyor. 
Sinek avlıyoruz…
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Baharatçılar çarşısı esnafı Tuncay Yayman, Doların yükselişi ve 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin piyasa durgunluğunda önemli faktörler olduğunu vurguladı. Günün öğle saatlerine kadar neredeyse siftah yapamadıklarını aktaran Yayman, “Şu anda bir seçim süreci var. Piyasada bundan etkileniyor. Seçim kararı alınmasının ardından işlerimiz daha da düştü. Öğle saatlerine kadar sinek avlıyoruz.” dedi.
Her geçen sene önceki seneyi aratıyor...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte piyasada hareketlilik beklediklerini söyleyen Yayman, ‘vatandaş artık  doyumluk değil tadımlık alıyor’ ifadelerini kullandı. Sattıkları ürünlerin çoğunun ithal olduğuna dikkat çeken Yayman, Doların artmasıyla fiyatlarında hızla arttığını belirtti. Yayman, şunları aktardı:

Dolar, her geçen gün yükseliyor bu da fiyatlarımıza yansıyor. Vatandaşlarımız da doğal olarak bu fiyatlardan şikâyet ediyor. Vatandaşların alımı da en az yarı yarıya düşüş gösteriyor. Yarım kilo alacaksa 250 gram alıyor. Müşterilerimiz artık doyumluk değil tadımlık aldıklarını söylüyorlar. 

Ramazan ayının gelmesiyle biraz hareketlilik bekliyoruz. Ama her geçen sene bir önceki seneyi aratıyor. Ramazan bayramına doğru her sene işlerimiz artıyordu ama bu sene Doların yükselmesiyle birlikte bayramlık kömbede kullanılan malzemelerin de fiyatı yükseldi. Her ürünü ithal etmeye başladığımız için fiyatlar vatandaşlarımızın cebini yakıyor…” 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —