Tarih: 24.10.2019 12:20

ERASMUS HEYETİ İSKENDERUN’DA 

Facebook Twitter Linked-in

Erasmus+ KA347 'Haydi Suriye'yi Konuşalım' isimli proje kapsamında İskenderun’a 20 kişilik heyeti ağırlayan Kaymakam Yönden, hoşsohbet ortamında bir araya geldiği konuklarına İskenderun'un sahip olduğu sosyal, ekonomik, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla, İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Hanefi Zobar ve İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadriye Yırtıcı eşliğinde yürütülen projede kapsamında kentte bulunan misafirlere, Suriyeli misafirlerin kamu iş ve işlemlerinin nasıl yürütüldüğü konusundaki meraklarını da gideren Kaymakam Yönden, Suriyeli Danışma Ofisi'nde kısa bir gezinti yaptırarak, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgilendirdi.  


Kaymakam Yönden, ezan ile çan sesinin birlikte duyulduğu, farklı kültür ve inanç mensubu çok sayıda insanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ile barış, hoşgörü, sevgi, saygı ve uyum içerisinde yaşadığı kentimizin tüm dünya ya örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda barış ve kardeşliğin temsili haline geldiğinin altını çizen Yönden, Kaymakamlık binasının arka bahçesinde korumaya alınan farklı türden iki ayrı ağacın tek kökten beslenerek oluşturduğu doğa harikasını da konuklara gösterdi.


Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Romanyalı ve Litvanyalı konuklar, İskenderun'u ve buradaki sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam ilişkisinin harikulade olduğunu belirterek, tüm İskenderunlulara ve Kaymakam Yönden'e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —