Tarih: 24.09.2019 17:01

EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI 

Facebook Twitter Linked-in

CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ali Mutlu, İlçe Belediyesi’nin emlak vergisinden muaf olan kesimlere de SMS yoluyla ödeme bilgisi gönderildiğine dikkat çekti.
Sosyal Medya hesabından vatandaşları bilgilendiren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Mutlu, İskenderun Belediyesinin; Emlak Vergisi ödemeleri için vatandaşlara mesaj attığını, borcu olanları uyardığını belirterek “Yasal olarak zamanında ödenmeyen vergi ve harçların gecikme zammı ile birlikte tahsil edilmesi 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılır. Büyükşehir kapsamında 7 gelir ünitesi elinden alınan ilçe belediyelerin, elde tutulur tek gelir kaynağı emlak vergisi kaldı” dedi.
Belediyenin başta tek evi olan Emeklilere de ödeme emri gönderdiğine de işaret eden CHP’li Ali Mutlu “Bilinmesi gereken sadece Emeklilerin değil; Emlak vergisi muafiyetinden ev hanımları, dul ve yetimler, gaziler ve şehit yakınları, işsizler ile engelliler de faydalanabiliyor. Emlak vergisi muafiyeti, 1319 sayılı kanun gereğince uygulanıyor. Kanunda aranan şartları taşıyan kimseler vergi ödemelerinden muaf oluyor. Emlak vergisi ödemelerinden muaf olma şartı 200 metrekareden küçük tek meskene sahip olmak. Bunun yanı sıra bir yazlığa sahip olmamak. Gelire sahip olmamak, yer alıyor” diye kaydetti.

 

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLABİLİR?
 

CHP’li Ali Mutlu, Emlak vergisi muafiyetinden şartları yerine getiren geliri olmayan ev hanımları, şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, emekliler, engelliler ve işsizler yararlanabileceğinin altını çizerek şu bilgileri aktardı:
“Emlak vergisi muafiyetten yararlanılabilmesi için belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Belediyeye dilekçe verilmesi yeterli oluyor. 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyelerin (2015 yılı için) 2010 ve izleyen yıllara ait Emlak vergisi iadelerinin yapılması gerekiyor.
Emlak vergisi iadesi için ilçe belediyesine bağlanacak köylerdeki gayrimenkul sahiplerinin bir dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Ödenmiş emlak vergisi iade edilmezse ne olur? Yapılan müracaat üzerine belediyenin emlak vergisi biriminin düzeltme yapmaması ya da 60 gün içinde verilen dilekçeye yanıt vermemesi halinde, Belediye Başkanlığı’na hitaben şikayet yolu ile düzeltme dilekçesi verilebiliyor. Belediyenin olumsuz yanıt vermesi ya da 60 gün içinde yanıt vermemesi halinde, 30 gün içinde vergi mahkemesine dava açılabiliyor…”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —