Tarih: 18.06.2019 01:40

DUALARIMIZ SENİNLE BERFİN!

Facebook Twitter Linked-in

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf 10 saat sürecek olan operasyon için Berfin adına sevenlerinden dua isterken, Berfin ameliyathaneye el sallayarak girdi.  Yapacağı ameliyat için bir açıklama yapan Prof. Dr. Mutaf, “Berfin’i yeni yüzüne kavuşturmak için yapacağımız tedaviye dair ana başlıklar verecek olursam birincisi bu bir yüz nakli değil, nakilsiz yüz yapımıdır. Yani yeni yüz tamamen hastanın kendi dokularıyla yapılacak….. 

İskenderun’da eski sevgilisi tarafından yüzüne kezzap dökülerek hayata küstürülen Berfin Özek, estetik operasyon için Cuma günü sabah saatlerinde Bodrum’a gelmişti. Ameliyat süreci başlayan Berfin, Acıbadem Hastanesine yatırılarak işlemleri başlatılmıştı. Berfin’in ilk ameliyatını gerçekleştirilecek olan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, düzenlediği basın toplantısında operasyonla ilgili bilgiler verdi.

Ameliyatın yaklaşık 10 saat süreceğini belirten Prof. Dr. Mutaf, “Bence bir insanlık suçu sayılması gereken korkunç bir asit saldırısı neticesi büyük acılar yaşamış bir genç kız Berfin. Defalarca ameliyat olarak hastanede geçen uzun bir sürecin sonunda hayati tehlikeyi atlattıktan sonra aynaya baktığında kendi yüzünü tanıyamayan, görme yetisini neredeyse kaybetmiş, burun, dudaklar, göz kapakları, yanakları, kısacası tüm yüzü tamamen yanmış 19 yaşında bir genç kızın ruh halini düşünün.

Elbette ki tek dileğiniz eski yüzünüze yeniden kavuşmak, eski hayatınıza yeniden dönmek olurdu değil mi? İşte Berfin’in dileği de aynı ve bu nedenle yani yüz yapımı ameliyatları için burada. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere medya kuruluşları, pek çok kurum ve kuruluş da Berfin’in bir parça olsa acısını hafifletmek üzere ellerinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Berfin’in çevresinde bir iyilik halkası oluştu. Ben de bu halkanın bir parçasıyım” dedi.
'KENDİ DOKULARIYLA YÜZ YAPILACAK'
Berfin Özek’e yeni yüzün nasıl yapılacağı ile ilgili de bilgiler aktaran Prof. Dr. Mutaf, “Berfin’i yeni yüzüne kavuşturmak için yapacağımız tedaviye dair ana başlıklar verecek olursam birincisi bu bir yüz nakli değil, nakilsiz yüz yapımı. Yani yeni yüz tamamen hastanın kendi dokularıyla yapılacak. Bu nedenle ameliyatlar sonrası doku reddi söz konusu değil ve ölümcül yan etkileri olan ilaç tedavileri de gerekmiyor. İkincisi bu bir kök hücre tedavisi de değil; kaybolan dokuların kişinin kendi doku kaynakları kullanılarak yerine konulması işlemidir
'BERFİN'E DUA EDİN'
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi neşter zamanı. Dediğim gibi uzun bir ameliyat olacak. Sizler dışarıda hayatlarınıza devam ederken, biz ekip olarak bu günü, akşamı ve muhtemelen gecenin bir kısmını Berfin için ameliyathanede geçireceğiz. Yıllardır bu tür ameliyatlar yapan bir cerrah olarak duaların çok şeyi değiştirdiğine, zor işimizi kolaylaştırdığına çok şahit olmuşumdur. Sizden ricam vaktiniz olursa şayet Berfin kızımıza ve bizlere dualarınızla destek verin bugün.”


EL SALLAYARAK GİTTİ
Toplantı sonrası ameliyat hazırlıkları tamamlanan Berfin Özek, sedye ile ameliyathaneye götürülürken basın mensuplarına el salladı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —