DOWNLI ÇOCUKLARIN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

DOWNLI ÇOCUKLARIN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

İskenderun Belediyesi ve Engelsiz İskenderun Derneği tarafından Dünya Down Sendromu farkındalık günü nedeni ile Down sendromlu çocukların katılımı ile Afrin mesajlı dövizlerle yürüdüler.

Atatürk Anıt alanında başlayan yürüyüşe İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, Engelsiz İskenderun derneği Başkanı Feray Dingil, Belediye meclis üyeleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. 

Down sendromlu çocuklar, Kahraman Mehmetçiklerin Afrin operasyonu ile ilgili ellerinde yazılı dövizler ve dev Türk bayrağı yürüyüşleri çevreden izleyenlerin büyük alkışını topladılar. Anıt alınanda başlayan ve şehrin iki ana caddesini geçen kortej tekrar Atatürk Anıt alanında saygı duruşu ve istiklal marşının  okunması ile son buldu.

Yürüyüşe katılan Down sendromlu çocuklar aileleri ile birlikte Belediye Başkanı Seyfi Dingil Down kafeye geçti. Başkan Seyfi Dingil 21 Mart Dünya Down sendromlular günü nedeniyle farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, ”Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız” dedi.