DEVLET YARDIMLARI VE TEŞVİKLER

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında,  T.C. Ekonomi Bakanlığı’nda görevli Dış Ticaret Uzmanı  İsmail Bozdemir, UR-GE  Projeleri ve ihracata yönelik Devlet yardımları ve teşviklerle ilgili üyelere bilgiler verdi.

İSKENDERUN 16.03.2018 13:18:30 0
DEVLET YARDIMLARI VE TEŞVİKLER

İskenderun ekonomisine yön veren, istihdama katkı sağlayan, düzenlediği eğitimlerle üyelerinin ufkunu genişleten İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, eğitimler ve bilgilendirme seminerleri devam ediyor.
Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter; “Değerli üyelerimiz bu gün burada UR-GE projeleri ve ihracata yönelik devlet yatırımları ile ilgili üyelerimiz için toplantı düzenledik.

Bu günkü toplantımızda, firmalarımızın devlet destekli finansal kaynak bulması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında devletimiz tarafından sağlanan  bu tür yatırımlardan ve imkanlardan  faydalanabilmeleri için toplantının üyelerimize ışık tutacağına ve bu toplantıdan istifade edeceklerine inanıyoruz. Bu vesile ile toplantımızın faydalı geçmesi temennisiyle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

T.C. Ekonomi Bakanlığında görevli Dış Ticaret Uzmanı  İsmail Bozdemir, UR-GE  Projeleri ve ihracata yönelik Devlet yardımları ve teşviklerle ilgili sine vizyon destekli olarak katılımcılara bilgiler verdi.  Bakanlığın istihdam sağlayan, üretim yapan işletmelere yönelik UR-GE desteği verdiğini belirten Dış Ticaret Uzmanı  İsmail Bozdemir yaptığı konuşmasında; “UR-GE Desteğinde  Mevzuat, amaç ve kapsam önemli yer tutmaktadır. Bu kapsamda 2010/8 sayılı Uluslararası rekabetçiliğin desteklenmesi hakkında tebligat, şirketlerin uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

UR-GE Destek sürecinde iş bilirliği kuruluşu proje sunumu, ihtiyaç analizi ve istihdam, Eğitim, Danışmanlık tanıtım faaliyetleri, yurt dışı tanıtım faaliyetleri veya alım heyeti, Bireysel danışmanlık olarak sıralayabiliriz. Bu kapsamda  Proje hazırlık evresi, Ortak vizyon oluşturma evresi, Makro-Mikro rekabetçiliğin analizleri, sektördeki trendler, firma analizleri, yurt dışı Pazar fırsatları, Proje yol haritası önem teşkil eder.  400 bin dolarlık bu desteğe yüzde 75 UR-GE desteği sağlanmaktadır. Alım heyeti faaliyetlerinde ise desteklenen faaliyetleri de şöyle sıralayabiliriz:

Yurt dışında yerleşik ithalatçı firmaların kurum ve kuruluşların basın mensuplarının Türkiye’ye davet edilerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri, tesis ziyaretleri meslek kuruluşu ziyaretleri desteklenir. Bu destekler de 100 bin dolar olup, destek oranı ise yüzde 75 dir. İşletmelerimize yönelik bu tür çeşitli UR-GE destekleri sağlanmaktadır. Burada hedef grup, Proje bazlı desteğe katılan firmalar arasında desteklenen faaliyetler, şirketler için bireysel danışmanlık, bilgi ve iletişim teknolojileri, finansal yönetim ve risk yönetimi, kalite ve verimlilik, üretim ve tedarik zinciri yönetimi şeklinde sıralanabilir.

Bakanlıkça uygun görülen firma ihtiyaçlarına özgü diğer konularda danışmanlık alımı yapabilir. Bunlar için de destek miktarı 50 bin dolar olup Destek oranı yüzde 70 dir” şeklinde bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca, firmaların yurt dışı fuarları, gezi ve organizasyonlar ile ilgili teşviklerden faydalanma bu teşviklerin işletmelere ödemelerde yaşanan aksaklıklar ve gecikmeler hakkında da bilgiler verildi. Toplantı sonunda ise İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter günün anısına, T.C. Ekonomi Bakanlığında görevli Dış Ticaret Uzmanı İsmail Bozdemir’e kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti. 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında,  T.C. Ekonomi Bakanlığı’nda görevli Dış Ticaret Uzmanı  İsmail Bozdemirin, UR-GE  Projeleri ve ihracata yönelik Devlet yardımları ve teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısına İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, işletme sahipleri ve KOBİLER  katılım gösterdiler. 
Haber Tarihi : 15.03.2018

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,15
  • EURO

    46,94% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4277,20% 0,43
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2