ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. yıl dönümü dolayısıyla İskenderun anıt alanında çelenk sunma töreni düzenlendi. 

Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve sivil erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törende ilk olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı Atatürk Anıtı’nda çelenk sundu.


Kutlama programı 29 Ekim Salı günü saat 09.00’da İskenderun Kaymakamlığında tebriklerin kabulü, ardından 09.15’te de Atatürk Bulvarı´nda geçit töreniyle devam edecek.

Atatürk Bulvarı´nda yapılacak geçit törenine sivil toplum kuruluşları da Türk bayramları ve Atatürk posterleriyle yürüyecek. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından çeşitli sporlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek ve tören geçidi yapılacak. Hava şartlarının uygun olması durumunda yamaç paraşütü gösterisi gerçekleştirilecek.