Tarih: 24.03.2018 13:05

BÜŞRA DEVLET NAZARINDA ‘GÖREV ŞEHİDİ’ SAYILMADI

Facebook Twitter Linked-in

Kahraman Mehmetçiklere Zeytin Dalı Harekâtında Sağlık Hizmeti sunmak üzere 15 Şubat 2018 tarihinde Hatay‘ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınırda görev almak üzere nöbete kendi araçları ile giderken kaza yapan ve kaza sonucu iki Paramedik görevlisi ağır yaralandı ve Büşra Boyacı hayatını kaybetmiş, görev şehidi olmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç Olayın üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine ve ailenin dilekçe ile başvurularına rağmen Büşra Boyacı’nın Devlet nazarında ‘Görev Şehidi’ sayılmadığını üzüntü içerisinde öğrendiklerini söyledi.

Feleytun Fatih Gönç şehit sayılmamasının nedeni ise göreve kendi özel araçları ile gidiyor olmasının gösterildiğini ifade ederek “Bu üzücü olayın anlaşılamaması bizi daha da üzmüştür.

Cilvegözü Sınır Kapısında nöbet tutulan bölgeye herhangi bir toplu ulaşım aracı bulunmamaktadır. Vatan görevi için buraya kendi özel araçları ile giden bu kardeşlerimizin suçu nedir? İl dışından gelen ve UMKE’de görev yapan uzman doktorlar ve personeller için her gün sınırdaki aynı bölgede görev yapan UMKE personeline servis imkânı sağlanırken 112 Acil çalışanları neden üvey evlat muamelesi görmektedir? Sınır uç noktasındaki Erol Çavuş, Zafer Toga gibi karakollara gidip ateş hattında hizmet veren 112 çalışanları da en az UMKE personeli kadar ulaşım imkânını hak etmiyor mu?

Toplu taşıma aracının ulaşımının olmadığı sınır bölgesine giden personelin, müdürlüğün tahsis ettiği araçla gönderilseydi 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 13. Maddesinde ifade edildiği şekilde işverence sağlanan bir araçla böyle bir olay başına gelseydi hem iş kazası olarak değerlendirilecek ve bunun getirdiği haklardan yararlanılacak hem de görev başında sayıldığı için devlet tarafından resmen “GÖREV ŞEHİDİ” olarak tanınacaktı. Bu olayın sorumluları kimlerdir?” diye konuştu.

Feleytun Fatih Gönç göreve giderken ve görev başında şehit olan sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı tarafından “Şehitlik Belgesi” adı altında verilen ve hiçbir özlük hakkını kişinin geride bıraktığı ailesine tanımayan kağıt parçasını Hatay Sağlık-Sen olarak kabul etmediklerinin altını çizerek “Yaşadığımız bu üzücü olay sonrası Hatay’da görev şehidimizi ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Sağlık Bakanımızı bu olayı tekrar incelemeye ve Paramedik Büşra Boyacı kardeşimize ALLAH katında hak ettiğine inandığımız şehitlik mertebesini Devletimiz eli ile de sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —