BU BORULARDAN SU İÇTİĞİMİZE İNANAMIYORUZ

BU BORULARDAN SU İÇTİĞİMİZE İNANAMIYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından yenilenen Hatay halkının önceden su içtiği paslı borulara yönelik hazırlanan sergi devam ediyor. Sergiye ilgi gösteren vatandaşlar duygu ve düş

Genel Müdürlük, paslı boruların, eski ekipmanlarının yanı sıra yeni döşenen farklı türdeki içmesuyu borularının sergilendiği etkinliğin Eski Antakya Arkeoloji Müzesi önünde devam ettiğinin hatırlatarak, incelemede bulunan vatandaşların HATSU’nun teknik personelleri tarafından bilgilendirildiğini aktardı.

Önceden su içtikleri paslı boruları gördüklerinde inanmakta güçlük çektiklerini ifade ederek görüşlerini HATSU mikrofonlarına aktaran vatandaşlar, “bunları görünce nasıl borulardan su içtiğimizi görmüş oluyoruz. Zehir akan boruların yenileriyle değiştirilmesi bizleri memnun etti. Bunları yakından görme fırsatı bulduk” dedi.

Daha önceden sularının kokulu aktığını söyleyen vatandaşlar, şu anda sularının daha temiz ve kokusuz aktığını ifade ederek, “Bu boruların böyle olduğunu bilmiyorduk. Bu şekilde paslı boruları gördüğümüzde şaşkına döndük. Bu borulardan şu içtiğimize inanamıyoruz. Çalışmaların bizim sağlığımız için yapıldığını anlamış olduk. Bundan ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.