BU ACELENİZ NİYE?!

BU ACELENİZ NİYE?!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan önümüzdeki yılın bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu için toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan önümüzdeki yılın bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu için toplandı. Toplantıda CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, performans programı yapılmadan bütçe tasarısının yapılmasının hukuka aykırı olduğunu ve telafisi zor zararlara yol açacağını ifade etti...  20 günlük bir süremiz varken bu acele niye....


İskenderun Belediyesi meclis salonunda 2020 yılının bütçe tasarısının görüşmek üzere bir araya gelen meclis üyeleri performans programı yapılmadan 2020 yılı mali bütçe tasarısının yapılamayacağını öğrendiler. Konu ile ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, benzeri bir olayın 2006 yılında Ankara’da gerçekleştiğini söyledi. Mutlu, 2007 senesinin mali yılı bütçesini görüşen ve oy birliği ile kabul edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararının mahkeme tarafından bozulduğunu elindeki mahkeme kararı belgesiyle gösterdi.

5393 sayılı kanunun 41/4. ve 61/1 maddelerini hatırlatan Mutlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 mali yılı bütçesinin ortada kabul edilebilir bir performans programı olamadan hazırlanıp komisyonlarda görüşüldüğü için Ankara 16. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulduğunu belirtti. Mutlu aynı olayın İskenderun Belediyesi için de gerçekleşmemesi için 5393 sayılı kanunun 41/4. ve 61/1 maddelerine aykırı karar verilmemesi gerektiğini vurguladı. 


Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Murat Kayış ise, plan ve bütçe komisyonu için bir önceki meclis birleşimi olan 2 Ekim tarihinden sonra 20 günlük bir süre olduğunu belirtti...20 günlük bir süremiz varken 5 gün içerisinde bu maddeyi meclisten geçirmek niye..... Kayış, plan ve bütçe komisyon raporunun uygunsuz olduğunu da belirtti. 
İskenderun Belediye Meclisi, aynı maddeyi değerlendirmek için 14 Ekim Pazartesi günü toplanmak üzere sona erdi.