Tarih: 13.03.2018 19:15

BAZI KİŞİLERİ RAHATSIZ EDEN OLAY..!

Facebook Twitter Linked-in

Biz OLAY Gazetesi olarak hep taraf olmuş ve tarafımızı da açıkça ilan etmekten kaçınmamışızdır. Bundan sonrada, Haber OLAY gazetesi yayın çizgisinde tarafsız olmayı kaldıran bir yapı taşımaz. Ne düşünüyorsak, ne görüyorsak, yalansız ve riyasız açıkça ortaya koyarız.

Hatay’ımızın tarafında olduğumuzu, bazı güç odaklarıyla pek yakın ilişki kurmadığımızı gazetemiz haberlerini takip eden okuyucularımız çok iyi bilir.

Evet, çok iyi biliyoruz ki, bu bize para kazandırmaz, ama saygınlık anlamında çok şey kazanmışızdır.

Artık tek geçerli olan paranın gücünü elbette biliriz, ama parayla saygınlık satın alınmayacağını daha iyi biliriz.

Şimdi durup dururken bu konuya niye girdim onu da söyleyeyim. Herkesin ağzında, İskenderun’da çok gazete olduğu ve bu durumdan çoğu kişinin rahatsızlık duyduğu söylenir…

Birisine reklâm ilan versen diğeri de istiyor canım! Gibisinden yakınmaları çok duyarız. Ama bu yakınmayı yapan kişi şunu düşünmez; İskenderun’da gazete reklâm fiyatları belediyenin suyundan daha ucuzdur… İşte bunu kimse düşünmez.

Kimi zavallı arkadaşlar, ne verirsen ver abi dedikçe üç kuruşa reklam yayınlatan sözde gazete severlerin de bir yerleri kalkar..! Memlekette birçoğunun seçim ve reklâm gazeteciliği yaptığı için, ancak seçimden seçime ciddiye alınırız.

Aman ha batma!

Dayan sen bize lazımsın!.. Derler.

Bu günlerde sırtımızı sıvazlayanlar üç-dört yıl selam bile vermezler... Bunu seçimden seçime yaşıyoruz. Evet, taraf tutan bir gazete olarak ve de gazete sahibi olarak konuyla ilgili yaşanan sıkıntıları buradan açıkça belirtiyorum.

Onurlu bir gazetecilik yaptığım içinde öfkem yükseliyor…

Sayın başkanlar, işverenler ve de hep öyle kalacağını sananlar! Tarafsız olduklarını savunan beyler! Tabi ki gazeteler olmadan da siz bu memlekette yaşayabilir ve yönetebilirsiniz. Hatta (hiç şüphem yok ki) kendinize göre daha da iyi yönetirsiniz!…

Ama ne yapalım, bizlerde onurlu birer basın emekçisi olarak burada sizlerle yaşamak zorundayız. Sizler isteseniz de, istemeseniz de...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —