Tarih: 25.04.2019 14:25

ARTIK YETER !

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule KILINÇ;İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuk uğradığı cinsel istismar sonrası hastaneye kaldırıldı. Çocuğumuz hastanede durumu iyi.

Ancak faillerin yargılanması yetmez. İstismarı meşrulaştıran her türlü gerici propaganda cezalandırılmadıkça, ''6 yaşında çocuk evlenebilir'' vaazları verenler susturulmadıkça, tayt giyen kız çocuklarını hedef haline getirenler yargılanmadıkça, ''bir babanın öz kızından tahrik olabileceği'' fetvaları veren gerici söylemler bitirilmeden, futbol oynayan kız çocuklarını tahkir eden yayınlar susturulmadıkça, bir kereden birşey olmaz anlayışıyla mücadele edilmedikçe, gerçek suçlular aramızda dolaşmaya devam edecek.

Çocuklarımızın  özgürce yaşadıkları bir gelecek için faillerinde, suçlularında peşini bırakmayacağız. İki elimiz yakanızdadır.
Bir mağduriyet başka mağduriyet yaratmamalı hedef şaşırtılarak gerçek olmayan haberlerin yayılması ırkçılığı körüklemektedir.Suriyeliler yaptı söylemleri hiç bir resmi kurumda açıklama olmamasına rağmen bunun hızlıca yayılmasının hiç bir faydası yoktur.
Hemen herşey kamuoyunun önüne saçılarak ve herşeyi biranda konuşuşarak ifade edilmez..

Çocuğun yaşantısı önemlidir en önemli olan şey o küçücük çocuğun kimliğini kişiliğini kalbini ruhunu korumaktır incitmemektir öncelikle herkesin buna saygı göstermelidir. başta basın olmak üzere herkes buna dikkat etmelidir. Çocuğun resimleri asla paylaşılmamalıdır.

TBMM daimi çocuk hakları komisyonu biran önce kurulmalıdır.çocuk hakları bakanlığı gelinen aşamada acilen ele alınmalıdır. Cezalarda arttırım olması bu suçları  engelemiyor.cezaların arttırılması caydırıcı değil.çocuğun sesini duymalı duyurmalıyız.olanların üstünü kapatmadan herkesin çocuklara kulak kabartmalıdırlar. Çocuklara bunların yapılmasının önüne geçmek için çaba sarfetmeliyiz.
Bu olay ne ilk nede son ama bizler olmaması için mücadelemize devam edeceğiz.
                                                                                                                                                 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —