İskenderun kaymakamı İskender YÖNDEN;Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99’uncu yıldönümünü onur ve coş
İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif ERSOY, İstiklâl Savaşı'nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmiş ve bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı olmuştur.
Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir.
Necip milletimizin büyük bir fedakârlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşımız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmiştir.Kabulünün 99. yıldönümünü kutlayacağımız İstiklal Marşımız; göğsümüzü kabartarak haykırdığımız, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirip, artırmakta ve artırmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşünceler ile; Ülkemizin milli marşı ve milli düsturu olan İstiklal Marşımızın T.B.M.M.’de kabulünün 99.yıldönümünü canı gönülden kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı şükran, rahmet, minnet ve tazimle yad ediyorum.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55