2020 YILI BÜTÇESİ ONAYLANDI 

2020 YILI BÜTÇESİ ONAYLANDI 

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu için tekrar toplandı. 

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste, gündemdeki maddeleri görüşmeden önce bir konuşma yapan Tosyalı, ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak adına yapılan Barış Pınarı Harekâtına destek verdiklerini belirterek, “Kahraman Mehmetçiklerimizin her daim yanındayız” dedi.

Mecliste bulunan partilerin grup başkan vekilleri de yaptıkları konuşmalarda Barış Pınarı Harekâtına tam destek verdiklerini belirttiler. Barış Pınarı Harekâtı için ortak hazırlanan bildiride: “Tüm güvenlik güçlerimize, Mehmetçiklerimize, başarılar diliyoruz. Desteğimiz ve dualarımız her zaman onlarladır. Cenap-ı Allah yar ve yardımcıları olsun. Harekâtın yapıldığı noktanın terörden arınıp Barış Pınarı haline gelmesini temenni ediyoruz. Biz de şanlı Türk Ordusu’nun arkasındayız, yanındayız” şeklinde görüş beyan ettiler.


SANAYİ KAVŞAĞINA İNİŞ RAMPASI
Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Tosyalı, İskenderun’un sorunlarını çözmek için yoğun bir gayret içerinde olduklarının altını çizerek: “Bugün trafiği rahatlatmak adına yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Büyükşehir belediyesi meclis toplantısında ek madde olarak koydurttuğumuz battı çıktı projesinin Tayfur Sökmen bulvarından sanayi kavşağı tarafa iniş rampası maddesi kabul edildi. Bu projenin 2 veya 3 ay içerisinde ihalesi yapılacak ve 6 ay gibi bir sürede de trafik rahatlayacak. Bu proje sonrasında trafik akışının da eski haline getirilmesi için uğrayacağız” dedi.     

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri 2020 yılı bütçe tasarısının incelenmesi sonucu yatırım bütçesinin yeterince detaylandırılmadığı, gelir kalemlerinin büyük bir kısmının gayrimenkul satışına yönelik olduğunu ve bütçenin şişirilerek 250 bin TL olarak sunulduğunu belirttiler. Meclis üyelerince yapılan çalışma neticesinde 2020 yılı bütçesinin tahmini ve gerçekçi rakamla 188 bin TL olarak değiştirilmesi meclis başkanlığına sunuldu, teklif oy birliği ile reddedildi. 


Belediyenin 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.


Bir diğer meclis gündem maddesi olan İskenderun Belediyesinin 2020 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi de oy çokluğu ile kabul edildi.
Bir sonraki olağan belediye meclis toplantısının 1 Kasım 2019 Cuma günü saat 14.30’da yapılmasına karar verildi.