100 kiloluk metal hırsızlığı!

100 kiloluk metal hırsızlığı!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde işyerine ait sokakta bulunan hafriyat ve iş makinelerine ait metal ekipmanları çalan geri dönüşüm toplayıcısı iki kişi güvenlik kamerasına yakalandı.

Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Meydan Mahallesi 506/1 sokak 19 numaralı iş yerinin önünde yaşandı. İşyeri sahibi, sabah geldiğinde iş makinelerinin metal ekipmanı olan borunun yerinde olmadığını fark etti. İşyeri sahibi Necat Fer, güvenlik kamerasındaki görüntüleri taradığında çöplerden atık toplayan geri dönüşüm işi yapan Suriyeli olduklarını düşündüğü iki kişinin hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini tespit etti.

İş makineleri ve ekipmanlarını koydukları sokaktan geçen iki kişinin, yaklaşık 100 kilo ağırlığında spiral boruyu fark eder etmez götürmeye çalıştığını ancak ilk hamlede bunu başaramadıklarını anlatan işyeri sahibi Necat Fer, “Meydan Mahallesi 506-1 Sokakta Fer mobilya ve Harfiyat işyerimiz bulunuyor. İş makinelerimize ait metal ekipmanı iki geri dönüşümcü, büyük bir uğraşla yerinden çıkarıp, daha sonra götürüyorlar. Bu olaylar son günlerde arttı. Bu konuda yetkililerin önlemler almasını bekliyoruz” dedi.