Cevdet Yılmaz, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılar ile İran’ın misillemelerinin ardından ortaya çıkan jeopolitik gelişmelerin Türkiye ekonomisine etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan gelişmelerin ekonomik etkilerine karşı kurumların hazırlıklı olduğunu belirtti. Yılmaz, Türkiye’nin daha önce de benzer dış şoklara karşı dayanıklılığını ortaya koyduğunu ifade etti.
ABD ve İsrail’in 28 Şubat sabahı İran’a yönelik başlattığı saldırılar ve İran’ın buna karşı verdiği yanıtlar bölgedeki gerilimi artırırken, söz konusu gelişmelerin Türkiye ekonomisine olası etkileri de gündeme geldi.
Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin ekonomik yansımalarının sert olabileceğine yönelik değerlendirmeler yapılırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.
Yılmaz açıklamasında, Türkiye ekonomisinin güçlü makroekonomik temellere sahip olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Ekonomimiz bundan önce de yaşanan birçok dışsal etkiye karşı dirençli yapısını ispat etti.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, devlet kurumlarının gerekli hazırlıkları yaptığını ifade etti.
Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bölgemizde yaşanan jeopolitik gelişmelerden kaynaklanacak geçici etkilere karşı kurumlarımız ön alıcı tedbirler almış durumda. Gelişmeler yakından takip edilmeye devam edilecektir.”
Bu açıklama, Ortadoğu’da tırmanan gerilimin Türkiye ekonomisine olası etkileri konusunda hükümetin süreci yakından izlediğini ortaya koydu.
15849,96%-4,44
43,96% 0,08
51,54% -0,77
7637,86% 2,73
12527,23% 0,00