Tarih: 31.07.2024 12:15

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'dan "Haniye" açıklaması: "Terörist işgalciler, korkakça eylemlerinden dolayı pişman edilecektir"

Facebook Twitter Linked-in

(ANKARA) - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kendisinin yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunan Hamas Lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu ölmesine ilişkin, "İran İslam Cumhuriyeti, toprak bütünlüğünü ve şerefini savunacak, terörist işgalcileri korkakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir" ifadelerini kullandı. 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail saldırısı sonucu ölmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Mesud Pezeşkiyan'ın açıklaması şöyle:

"Bugün İran, acıya ve sevince ortak olan, direniş yolunun daimi ve gururlu yoldaşı, Filistin direnişinin cesur lideri, Kudüs şehidi Hacı İsmail Haniye'nin yasını tutuyor. Dün onun muzaffer elini kaldırdım ve bugün onu omuzlarıma alacağım. İki gururlu millet olan İran ve Filistin arasındaki bağ eskisinden daha güçlü olacak, mazlumların direniş ve savunması kuvvetlenecektir. İran İslam Cumhuriyeti, toprak bütünlüğünü ve şerefini savunacak, terörist işgalcileri korkakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir. Şüphesiz ki Allah çok merhametlidir ve intikam sahibidir."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —