İNGİLTERE, TÜRKİYE'DEKİ KÖPEKLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ…

İNGİLTERE, TÜRKİYE

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Happy Paws Puppy Rescue, Türkiye'deki katliam yasasına karşı sokak köpeklerini İngiltere'ye getirerek sahiplendirmeyi hedefleyen 'kurtarma projesi'ne başladı.

İngiltere'nin Eastbourne bölgesinde bulunan Happy Paws Puppy Rescue adlı yardım kuruluşu, Türkiye'deki sokak köpeklerini kurtarmak amacıyla büyük bir proje başlattı.
2 Ağustos'ta yürürlüğe giren yeni sokak hayvanları düzenlemesi sonrası, Türkiye'deki barınaklardan köpekleri İngiltere'ye getirerek onları sahiplendirmeyi hedefleyen kuruluş, bu adımı köpeklerin güvenliği için kritik bir öncelik olarak görüyor.

Kuruluş, yıllar içinde birçok köpeği sahiplendirerek önemli bir misyon üstlendi, ancak mevcut düzenlemenin getirdiği zorluklar nedeniyle bu durumun daha da karmaşık hale geldiğini belirtiyor. Şu anda, Türkiye'deki barınaklardan 21 Golden Retriever'ı daha almayı ve onları East Sussex bölgesine götürmeyi planlıyorlar.

Happy Paws temsilcisi Lisa Smart, yeni düzenlemenin köpeklerin "güven dolu" yaşam alanlarından ayrılmalarına neden olacağını ve bunun "şaşırtıcı" olduğunu ifade ediyor.

Ayrıca, hayvanların kısırlaştırılmasının daha kalıcı bir çözüm olabileceğini belirterek mevcut düzenlemenin "gereksiz ve acımasız" olduğunu vurguladı.
Kuruluş, Eylül ayında ilk etapta 13 köpeği İngiltere'ye getirmeyi ve sahiplendirmeyi planlıyor. Köpeklerin bakımı ve yeniden sahiplendirilmesi için ek destek arayan Happy Paws, bu projeyi şimdiye kadarki en büyük kurtarma projesi olarak değerlendiriyor ve yardım çağrısında bulunuyor